Margriet logo
null Beeld

Geld besparen door thuiswerken? Zo goed is het voor de portemonnee

Thuiswerken, we zijn het inmiddels al bijna helemaal gewend. Ondanks dat je je collega’s moet missen, en in het begin de concentratie nog een beetje zoek was, zijn we ook de voordelen gaan inzien van dit ‘nieuwe normaal’. Naast dat veel mensen aangeven hun tijd beter te kunnen verdelen, en bijvoorbeeld de reistijd niet te missen, kun je door het thuiswerken ook een hoop geld besparen. 

Zo spek jij (onbewust) vanuit huis je portemonnee.

Geld besparen door thuiswerken

Dat de terrasjes, restaurants, evenementen en andere uitjes de afgelopen tijd gecanceld waren heeft je mogelijk al een hoop geld bespaard. Maar ook doordat we massaal thuiswerken zijn er een aantal kostenposten waar je -in deze tijd- geld mee kunt besparen. Oké dit even los gezien van het feit dat je thuis misschien iets sneller in de verleiding komt om online te gaan shoppen. Toch bespaar je met dat thuiszitten op bijvoorbeeld: lunchkosten, reiskosten, koop je geen koffietjes to-go meer en ook nieuwe kleding is niet noodzakelijk, aangezien je ook in je joggingbroek prima thuis kunt werken.

Besparen op lunchkosten

Of je normaal gesproken vaak ‘per ongeluk’ je brood thuis vergeet of je standaard een bezoekje aan de kantine brengt, met thuiswerken hou je de lunchuitgaven in de hand. Het lijkt misschien niet veel te kosten, om elke keer langs de kantine te gaan, in plaats van je lunch zelf te verzorgen, maar het gaat vaak toch al om minimaal vijf euro per dag. Je kunt dus al honderd euro per maand besparen door het thuiswerken.

Lees ook: Opvallend: helft van de Nederlanders wil ook ná coronacrisis blijven thuiswerken

Reiskosten

Hopelijk krijg je je reiskosten, of de benzine, vanuit je werk vergoedt, maar dit is lang niet altijd het geval. Je werkgever is dat wettelijk gezien namelijk niet verplicht. Alleen via je cao, een bedrijfsregeling of arbeidsovereenkomst kun je recht hebben op (deels) reiskostenvergoeding. Gemiddeld zitten mensen zo’n vijf uur per week in de auto. Naast dat thuiswerken je dus reistijd scheelt, kun je hierdoor ook veel geld besparen. En door de auto minder te gebruiken, is de kans op slijtage iets kleiner.

Koffie to go

Even een cappuccino op het station halen tijdens het wachten of voor de lange treinreis naar werk. Of op het tankstation een zwarte koffie naar binnen gooien om je vroeg in de ochtend wakker te schudden. Is de automaatkoffie op werk niet te zuipen en haal je het liever in de kantine voor een klein prijsje? Genoeg redenen om jezelf af en toe te trakteren op een shotje cafeïne, maar als je bedenkt dat een kopje koffie to go gemiddeld rond de 2,50 euro ligt, bespaar je toch al snel 50 euro per maand wanneer je thuiswerkt. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor even snel een flesje drinken scoren. Een stuk beter voor de portemonnee én het milieu om dit niet te doen.

Uiterlijke verzorging

Oké deze laatste kostenpost verschilt misschien iets meer per persoon. Maar elke dag parfum op doen of een nieuwe outfit uit de kast trekken? Dat vinden veel mensen tijdens de quarantaine overbodig. Ook met een joggingbroek aan kun je prima functioneren, en zelfs tijdens een videovergadering is de kans klein dat iemand dit opmerkt. Als je naar kantoor gaat neem je waarschijnlijk je uiterlijke verzorging iets nauwer en er zijn zelfs mensen die het liefst elke dag een andere outfit aantrekken. Zo kun je met thuiswerken toch een hoop geld besparen. Als je tenminste niet verleid wordt om toch online te gaan shoppen...

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Metro, Wocb

Beeld | iStock

null Beeld

Nu we allemaal meer thuis zitten, beginnen de dagen soms een beetje saai te worden. Daar hebben we iets leuks op bedacht: de Margriet Mini Challenge. Krijg dagelijks een inspirerende uitdaging voor thuis die je dag nét een beetje leuker maakt. Hoe? Simpel! Praat met Margriet via je Google Home óf de gratis Google Assistent op je telefoon of tablet. Klik hier om direct jouw eerste uitdaging te krijgen. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden