Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je juist beter géén olie aan je kleverige pasta kunt toevoegen

kleverige-pasta-margriet.jpg

Pasta koken is natuurlijk geen hogere wiskunde, maar soms heb je de pech dat de pasta aan elkaar gaat kleven en als één grote bal uit de pan komt. Sommige mensen zweren daarom bij een scheutje olijfolie om dit te voorkomen, maar helpt dit wel echt?

Als we de site Flavor Fav moeten geloven, niet: met een scheutje olie wordt je pasta er namelijk niet lekkerder op…

Olie vs water en pasta

Olie en water mengen namelijk niet: de olie blijft op het oppervlak drijven en mengt niet met de pasta. Op het moment dat je de pasta afgiet laat de olie wel een dun laagje olie op de pasta achter, maar dit is precies wat je niet wilt. Het laagje olie zorgt er namelijk voor dat de saus zich niet hecht.

De tip die wél helpt tegen kleverige pasta

Maar wat kun je dan wel doen tegen klevende pasta? Volgens Flavor Favo is het heel simpel: het enige dat je namelijk zou moeten doen, is roeren. Zodra je de pasta in het kokende water doet, begin je met roeren. Zorg ervoor dat je tijdens de gehele kooktijd nog zeker twee keer roert. Meng de pasta na het afgieten met de saus. En spoel je pasta nooit af met water: hiermee was je namelijk de buitenste laag zetmeel eraf, waardoor de saus niet mooi aan de pasta blijft hechten.

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Italiaanse, Hollandse en Thaise keuken. Bestel ‘m hier.

Bron | Flavor Fav
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant