null Beeld

Geen feest of vuurwerk: dít zijn originele manieren om het nieuwe jaar in te luiden

Het is een terugkomend thema dit jaar: anders dan anders. Maar dat niets gaat op de manier zoals we dat gewend zijn, biedt ook de mogelijk om eens wat nieuws te proberen. Je kunt bijvoorbeeld ook op een aantal andere, originele manieren het nieuwe jaar inluiden.

En het is

minstens zo gezellig.

Vragenspelletjemet familie

Wat is er nu een betere manier om het jaar af te sluiten dan terug te blikken op het afgelopen jaar én vooruit te kijken naar je wensen en plannen voor het nieuwe jaar? Speel vragenspelletjes met je familie en deel je herinneringen en dromen met elkaar. Wedden dat er tóch nog dingen waren die je niet van elkaar wist? Inspiratie voor de vragen die je elkaar kunt stellen vind je hier.

Geen vuurwerk,wel vuur

Wat is er nu gezelliger dan rond het vuur marshmallows roosteren en elkaar (enge) verhalen vertellen? Haal de vuurkorf van zolder, stook het hout op en verzamel wat dekentjes om gezellig samen rond het vuur te zitten. En als je dan toch het vuur aan hebt, kun je het ook gebruiken als eindejaarsritueel: schrijf dingen in een brief die je achter je wilt laten, en verbrandt deze brief hierna. Wel voor de zekerheid een emmertje water erbij zetten.

Toeterend hetnieuwe jaar in

De grootste verandering dit jaar is misschien wel dat we in stilte het nieuwe jaar ingaan: er wordt namelijk geen vuurwerk afgestoken. Om dit te voorkomen roept Auto.nl iedereen op om om twaalf uur de claxon van hun auto te laten horen. Of het heel gezellig is om hét moment van twaalf uur in je auto door te brengen weten we niet, maar je moet er wat voor over hebben.

Lees ook:

Deze 10 manieren om het nieuwe jaar in te luiden zorgen voor meer geluk

Kijk films overoud & nieuw

We kunnen zelf misschien geen spetterend oud en nieuw beleven, maar we kunnen er wél films over kijken. En zeg nou zelf: een jaartje een rustige oud en nieuw op de bank vieren is toch ook geen drama? Dit zijn een aantal van onze favorieten: About Time, Sleepless in Seattle, Snowpiercer, Bridget Jones’ Diary en New Years’ Eve.

Themafeestje

We moeten het woord feestje hier even als een breed begrip zien, want een écht feestje kun je natuurlijk niet geven. Maar een klein feestje met alleen je gezin kan minstens zo leuk zijn! Maak er bijvoorbeeld een themafeestje van. Iedereen moet bijvoorbeeld in zijn beste eighties outfit tevoorschijn komen. Wedden dat jullie over een aantal jaar met plezier op de foto’s zullen terugkijken?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 02 ligt nu in de winkel! In dit nummer een interview met Loretta Schrijver, lekker fit het nieuwe jaar in (met weekplan), winterpastels en wol en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden