null Beeld

Geen fan van voetbal? 5 tips!

Het WK voetbal gaat bijna van start! Van 12 juni tot 13 juli kleurt Holland oranje, en zit de natie massaal achter de buis (áls het Nederlands elftal in de finale komt). Geen fan van volkssport nummer één? Er is genoeg anders leuks te doen!

Brasil, lalalalalala

Als je meer wilt zien van Brazilië dan de voetbalstadions, breng dan met de kinderen een bezoek aan Tropenmuseum Junior in Amsterdam. Hier staat de doe-tentoonstelling MixMax Brasil in het teken van futebol (voetbal). Door de invloeden van samba en capoeira is het Braziliaanse voetbalspel met geen ander voetbalspel te vergelijken.

Tropenmuseum Junior, Amsterdam

t/m maart 2015 te bezoeken

entree: € 8 (4 t/m 17 jaar) / € 12,50 (volwassenen)

www.tropenmuseumjunior.nl

Muziek in de duinen

Tijdens het jaarlijkse Oerolfestival wordt Terschelling tien dagen lang bevolkt door cultuurliefhebbers en artiesten. Zittend in een duinpan kun je luisteren naar muziek of met vuurkorven om je heen naar een avondvoorstelling op het strand kijken. Hier is het WK wel héél ver weg!

Oerol, Terschelling

13 t/m 22 juni

www.oerol.nl

Klassieke muziek

Klassieke muziek heeft zijn stoffige imago van zich af weten te schudden. Sterker nog: klassieke muziek is hip en happening. Festvial Classique zet zich hier al jaren voor in, en met succes. Hoe? Door middel van korte concerten, unieke locaties (denk McDonalds, een coffeeshop of in de open lucht) en voorstellingen voor bezoekers van enkele maanden oud tot ruim boven de tachtig.

Festival Classique, Den Haag

18 t/m 22 juni

www.festivalclassique.nl

Farm & Country Fair

Liever glooiende groene weiden dan zo’n saai voetbalveld? Ga dan naar Aalten voor de Farm & Country Fair, die dit jaar in het teken staat van natuurlijke genieten! Op deze van oorsprong Engelse countryshow vind je 350 stands en zijn er diverse shows en duizenden dieren om te bekijken. Voor kinderen is er een kinderdorp waar alle activiteiten gratis zijn. Op het terrein zo groot als 25 voetbalvelden kun je helemaal opgaan in het buitenleven. Geniet bijvoorbeeld van natuurvoeding in de enorme foodtent, bekijk de optocht van klassieke kinderwagens en leer alles over schapenrassen en de techniek van wol spinnen.

Farm & Country Fair, Aalten

20 t/m 22 juni

Entree: € 12,50 voor volwassenen

www.countryfair.nl

Speelschema Nederland

Vrijdag 13 juni - 21.00 uur El Salvador - Nederland

Woensdag 18 juni - 18.00 uur Australië - Nederland

Maandag 23 juni - 18.00 uur Nederland - Chili

En wie weet, als ze door de poule komen...

Zaterdag 28 juni of zondag 29 juni --> de achtste finale

Vrijdag 4 of zaterdag 5 juli --> kwartfinale

Dinsdag 8 of woensdag 9 juli --> kwartfinale

Zondag 13 juli --> finale

Wil je meer tips om het WK te overleven? Koop dan Margriet 24, het nummer met een speciale WK-survivalgids.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden