Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Geen fan van voetbal? 5 tips!

tips-om-het-wk-te-overleven.png

Het WK voetbal gaat bijna van start! Van 12 juni tot 13 juli kleurt Holland oranje, en zit de natie massaal achter de buis (áls het Nederlands elftal in de finale komt). Geen fan van volkssport nummer één? Er is genoeg anders leuks te doen!

Brasil, lalalalalala

Als je meer wilt zien van Brazilië dan de voetbalstadions, breng dan met de kinderen een bezoek aan Tropenmuseum Junior in Amsterdam. Hier staat de doe-tentoonstelling MixMax Brasil in het teken van futebol (voetbal). Door de invloeden van samba en capoeira is het Braziliaanse voetbalspel met geen ander voetbalspel te vergelijken.
Tropenmuseum Junior, Amsterdam
t/m maart 2015 te bezoeken
entree: € 8 (4 t/m 17 jaar) / € 12,50 (volwassenen)
www.tropenmuseumjunior.nl

Muziek in de duinen

Tijdens het jaarlijkse Oerolfestival wordt Terschelling tien dagen lang bevolkt door cultuurliefhebbers en artiesten. Zittend in een duinpan kun je luisteren naar muziek of met vuurkorven om je heen naar een avondvoorstelling op het strand kijken. Hier is het WK wel héél ver weg!
Oerol, Terschelling
13 t/m 22 juni
www.oerol.nl

Klassieke muziek

Klassieke muziek heeft zijn stoffige imago van zich af weten te schudden. Sterker nog: klassieke muziek is hip en happening. Festvial Classique zet zich hier al jaren voor in, en met succes. Hoe? Door middel van korte concerten, unieke locaties (denk McDonalds, een coffeeshop of in de open lucht) en voorstellingen voor bezoekers van enkele maanden oud tot ruim boven de tachtig.
Festival Classique, Den Haag
18 t/m 22 juni
www.festivalclassique.nl

Farm & Country Fair

Liever glooiende groene weiden dan zo’n saai voetbalveld? Ga dan naar Aalten voor de Farm & Country Fair, die dit jaar in het teken staat van natuurlijke genieten! Op deze van oorsprong Engelse countryshow vind je 350 stands en zijn er diverse shows en duizenden dieren om te bekijken. Voor kinderen is er een kinderdorp waar alle activiteiten gratis zijn. Op het terrein zo groot als 25 voetbalvelden kun je helemaal opgaan in het buitenleven. Geniet bijvoorbeeld van natuurvoeding in de enorme foodtent, bekijk de optocht van klassieke kinderwagens en leer alles over schapenrassen en de techniek van wol spinnen.
Farm & Country Fair, Aalten
20 t/m 22 juni
Entree: € 12,50 voor volwassenen
www.countryfair.nl

Speelschema Nederland

Vrijdag 13 juni – 21.00 uur              El Salvador – Nederland
Woensdag 18 juni – 18.00 uur       Australië – Nederland
Maandag 23 juni – 18.00 uur        Nederland – Chili

En wie weet, als ze door de poule komen…

Zaterdag 28 juni of zondag 29 juni –> de achtste finale
Vrijdag 4 of zaterdag 5 juli –> kwartfinale
Dinsdag 8 of woensdag 9 juli –> kwartfinale
Zondag 13 juli –> finale

Wil je meer tips om het WK te overleven? Koop dan Margriet 24, het nummer met een speciale WK-survivalgids. 

Ook interessant