Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Laat je je beha vaker uit? Dit is het (positieve) effect op je borsten

dit-is-het-effect-van-geen-beha-dragen-op-je-borsten.jpg

Die prikkende beugel, dat kriebelende labeltje of die afzakkende bandjes; een beha kan soms best irritant zijn. Niet zo gek dus dat het ook zo bevrijdend voelt om ‘m na een lange dag uit te doen voordat je op de bank neerploft. Maar wat is eigenlijk het effect van geen beha dragen?

Ga je op thuiswerkdagen en in het weekend het liefst behaloos door het leven? Dan hebben we goed nieuws: uit onderzoek blijkt dat dit hartstikke gezond is voor je borsten. Zo zou het goed zijn voor je huid, de groei van je borstweefsel en zelfs rugklachten kunnen voorkomen. Tijd om ook na de lockdown die beha vaker achterwege te laten? 

Geen beha dragen 

Volgens een jarenlange studie van de Franse onderzoeker dr. Jean-Denis Rouillon van de Universiteit van Franche-Comté zou het effect van geen beha dragen ervoor zorgen dat de huid rondom je borsten een stuk zachter wordt. Dit zou komen doordat de stof van je beha niet tegen de huid aan schuurt. De huid zou ook een stuk fijner en steviger worden en striae verminderen. Daarnaast zou een beha ook de bloedcirculatie afknellen, waardoor vrouwen in het onderzoek zonder beha beter konden ademhalen en minder pijn in hun rug kregen. Zeker nu we nog steeds meer thuiswerken, is het dus de moeite waard om af en toe die beha lekker uit te laten. Niemand die het ziet, en dus hartstikke fijn voor je borsten.

Lees ook:
Waarom je nooit met je beha aan moet slapen

Liftend effect 

Veel vrouwen dragen een beha graag voor het liftende effect dat het je borsten geeft. Bij de gedachte alleen al aan een dag zonder beha zie je misschien al hangende borsten voor je. Toch blijkt uit het onderzoek niks minder waar. Uit de Franse studie onder 320 vrouwen bleek namelijk dat jaarlijks de tepels van de vrouwen zo’n zeven millimeter werden gelift. Door het niet dragen van een beha moet je borstweefsel zelf meer aan de slag, waardoor ze juist op een natuurlijke manier een lift krijgen. Weg met die beha dus, want je borsten zijn blijkbaar liever lui dan moe.

Nooit meer een beha 

Geen beha dragen heeft dus een positief effect op je borsten. Toch snappen we ook wel dat het niet altijd even handig uitkomt om beha-loos door het leven te gaan. Zeker als je last hebt van gevoelige of grote borsten is een beha juist een ideale uitkomst. Logisch dat je ‘m in dit geval niet volledig achterwege wil laten. Probeer daarom eerst eens af en toe op je vrije dag ook je borsten vrijheid te gunnen. Zeker tijdens de quarantaine misschien een mooie kans.  

Bron | AndC
Beeld | iStock

Margriet Podcast Onder Artikelbeeld

Nu op Margriet.nl: nieuwe afleveringen van ‘Mijn verhaal’ de podcast! In dit tweede seizoen van de indrukwekkende podcastserie gaan we wederom in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Met verhalen over verlies, bijzondere liefdes en ingrijpende ervaringen. Beluister vanaf 1 september iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.  

Ook interessant