Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Gedroomd over je baas? Dít kan het betekenen

gedroomd-over-je-baas-dit-kan-het-betekenen.jpg

Heb je afgelopen nacht gedroomd over je baas? Afhankelijk van het soort droom kan dat best verwarrend zijn. Hoewel je leidinggevende een onverwacht optreden kan maken in je droomwereld, hoeft dat niet altijd iets met hem of haar te maken te hebben. We leggen je uit wat zo’n droom over je baas dan wel kan betekenen.  

Wil je ook in je dromen werk en privé gescheiden houden? Ook daar hebben we een tip voor.

Gedroomd over je baas

Vaak vergeten we onze dromen, maar zit je in een videomeeting of zie je je baas op werk rondlopen en krijg je ineens flashbacks naar je droom? Dan kan dat best verwarrend zijn. Want wat had die droom te betekenen? Dat je hebt gedroomd over je baas hoeft niet altijd iets met deze persoon te maken hebben.

Om daar achter te komen legt droomexpert Lauri Loewenberg aan Bustle uit dat je je af moet vragen of er op dit moment een onopgeloste situatie tussen jou en je baas is. In dat geval kan het zijn dat je dit tijdens je slaap verwerkt. 

Geen verband met je baas

Als je hebt gedroomd over je baas, maar er verder geen directe aanleiding voor is, kan dit volgens Loewenberg ook staan voor je eigen vermogen om moeilijke beslissingen te nemen. In dat geval kan het betekenen dat je zelf ergens meer leiding in wilt nemen of controle over wil hebben. Je baas is dan slechts een symbool.

Volgens Loewenberg representeert elke persoon in je droom een bepaald aspect van jezelf. Zo kun je naast je baas bijvoorbeeld ook over je moeder, een oude vriendin, een beroemdheid of je ex dromen. Zie je je baas bijvoorbeeld als een natuurlijke leider? Dan dat betekenen dat je, wellicht onbewust, deze kwaliteit zou willen overnemen. 

Tussen de lakens met je baas

Droom je dat je een avontuurtje in bed met je baas beleeft? Dat kan best verwarrend zijn, maar volgens Loewenberg betekent dat niet letterlijk dat je hiernaar verlangt. Zo’n droom betekent namelijk vaak dat je de sterke eigenschappen van je baas wil overnemen. Is je baas in je dromen in gevaar of ziek? Dan kan dat duiden op dat je zelf assertiever zou willen zijn. 

Lees ook: Wat betekent het als je vaak droomt dat je naakt bent?

Stoppen met dromen over je baas

Ook al heeft het vaak weinig met je leidinggevende zelf te maken, kan het toch best ongemakkelijk zijn om de volgende ochtend tegenover je baas te zitten als je die nacht nog over hem of haar hebt gedroomd. Volgens Loewenberg kun je dit soort dromen proberen te stoppen. Dat doe je door te achterhalen wat de betekenis van de droom is. Ga dus na of er nog een onopgeloste situatie ligt of dat de droom over je baas bepaalde eigenschappen symboliseert die jij zelf zou willen bezitten.

Door de betekenis van je dromen te achterhalen, is de kans aanwezig dat je onderbewustzijn voortaan meer op de symboliek gaat focussen. Je dromen zullen in dat geval meer gaan over wat je baas representeert, en minder focussen op de persoon. 

Bron | Bustle
Beeld | Getty Images

Margriet 20 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: alles over koningin Máxima en haar favorieten, Dominique (51) heeft parkinson, pubers in huis: dag seksleven en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant