null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Geboren in september? Dít zegt het volgens de wetenschap over je

Ben jij geboren in september? Dan mag je je volgens onderzoek gelukkig prijzen. Grote kans dat jij slimmer en succesvoller in het leven bent, namelijk.

Dit blijkt uit een Amerikaanse studie gepubliceerd in National Bureau of Economic Research.

Geboren in september = hogere cijfers

De onderzoekers namen meer dan 1,2 miljoen leerlingen onder de loep van zes tot vijftien jaar. En wat bleek? De kinderen die in september geboren waren, haalden gemiddeld hogere cijfers. Dat kan natuurlijk puur toeval zijn, maar volgens de wetenschappers zit er wel degelijk een reden achter.

Oudste van de klas

Als jij geboren bent in september, betekent dit dat je vaak (een van de) oudste(n) van de klas was. Hierdoor kun je je zelfverzekerder voelen, als een soort oudste en wijste, en dat is te merken in het schoolwerk. Septemberkinderen kinderen durven meer en leren makkelijker zelfstandig, zo concludeerden de onderzoekers.

Geboren in september? Dan ook beter salaris

En als jij op de basisschool al lekker gaat, werpt dit misschien ook al z'n vruchten af voor je toekomst. Kinderen die sneller en makkelijker leren zullen ook sneller verder studeren, menen experts. En dat zorgt er weer voor dat ze later een gemiddeld betere baan en hoger salaris krijgen. Kortom: succesvoller.

Elk mens is anders

Maar goed: elk mens is anders. Of je nou in september of een andere maand geboren bent: jij beslist uiteindelijk nog altijd zelf over je studie, werk en toekomst. Maar als jouw (klein)kind in september geboren is, is dit wel een geinig onderzoeksresultaat om over op te kunnen scheppen.

Bron | The Independent

Beeld | Getty

null Beeld

Nu we allemaal meer thuis zitten, beginnen de dagen soms een beetje saai te worden. Daar hebben we iets leuks op bedacht: de Margriet Mini Challenge. Krijg dagelijks een inspirerende uitdaging voor thuis die je dag nét een beetje leuker maakt. Hoe? Simpel! Praat met Margriet via je Google Home óf de gratis Google Assistent op je telefoon of tablet. Klik hier om direct jouw eerste uitdaging te krijgen. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden