Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Ga de uitdaging aan: 24 uur wandelen voor kinderen in Ghana

thehike.jpg

Wil jij graag de schoonheid van Ghana verkennen en hou je wel van een stevige wandeling? Dan kun je je nu opgeven voor The Hike van 16 tot en met 17 november. Een sportieve tweedaagse wandeltocht die bedoeld is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen.

In 2 x 12 uur loop je als deelnemer samen met 49 andere Nederlanders en 50 Ghanezen van zonsopgang tot en met zonsondergang door het zuiden van Ghana zoveel mogelijk kilometers. Een prachtige ervaring, waarmee je een hele hoop kinderen kunt helpen. Met iedere stap die je die 24 uur zet, maak je het verschil in het leven van kinderen in Ghana die jouw steun heel hard nodig hebben. Waarom 24 uur? Omdat ieder kind recht heeft op 24 uur zorg en liefde. Schrijf je in en laat al je familie, vrienden, collega’s en kennissen weten dat je meedoet, zodat je zoveel mogelijk sponsorgeld op kunt halen.

Hulp is hard nodig

Eén op de tien families in Ghana leven in grote armoede en meer dan 1 miljoen kinderen zijn een of beide ouders verloren. SOS Kinderdorpen zorgt er onder meer voor dat kinderen die er alleen voor staan samen met hun broertjes en zusjes onder de liefdevolle vleugels van een SOS moeder in een kinderdorp kunnen opgroeien en biedt buiten de dorpen ondersteuning aan kwetsbare gezinnen. En daar is geld voor nodig. Voor bijvoorbeeld 2700 euro kunnen drie kinderen en hun families vijf jaar worden geholpen. Dit betreft gezinnen die het zonder hulp van buitenaf niet redden.

Ontdek Ghana

SOS Kinderdorpen heeft jouw steun dus hard nodig. En dat kan je doen door mee te lopen met The Hike. Naast het feit dat je een bijdrage kunt leveren aan de hulp van SOS Kinderdorpen, krijg je tijdens deze wandeltocht een unieke kijk op het dagelijks leven in dit veelzijdige land. ’s Ochtends wandel je langs de vissers die vroeg in hun zelfgemaakte boten aan land komen en de visvangst van de dag direct aan de lokale bevolking verkopen, ’s middags ben je één met de natuur in het nationaal park Shai Hills en ’s avonds slaap je met de andere deelnemers in een tent in een basiskamp op een mooie plek aan de Volta-rivier.

Schrijf je nu in!

Wil jij meedoen aan The Hike? Inschrijven kan hier en kost nu 150,- euro. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer daarnaast minimaal 1500 euro ophaalt aan sponsorgeld. Met dat geld kan SOS Kinderdorpen bijvoorbeeld twee kinderen in een kinderdorp een jaar lang medicijnen, eten, drinken en kleding geven.

Ook interessant