Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Probeer eens iets anders: een heerlijke frozen margarita met jalapeño

probeer-eens-iets-anders-een-heerlijke-frozen-margarita-met-jalapeno.png

Wil je komend weekend wel genieten van een pittig drankje in de tuin met een boek in je hand? Probeer deze frozen margarita met verse jalapeñopeper dan eens.

Het zoutrandje aan het glas geeft nog wat extra smaak.

Wat heb je nodig voor 4 glazen?

  • 90 ml tequila
  • ½ -1 groene jalapeñopeper, in plakjes
  • 3 limoenen
  • 30 ml sinaasappellikeur
  • 30 ml lichte agavesiroop
  • ± 15 ijsblokjes
  • extra nodig: blender, cocktailglazen

Bereidingswijze frozen margarita

  1. Meng de tequila met driekwart van de jalapeño en laat intrekken. Hoe langer je het mengsel laat staan, hoe pittiger.
  2. Pers 2 limoenen uit en snijd de laatste in plakjes.
  3. Vis de peperplakjes uit de tequila en mix hem in de blender met de sinaasappellikeur, het limoensap, de agavesiroop en de ijsblokjes tot een egale drank.
  4. Verdeel over de glazen, garneer met limoenplakjes en jalapeñopeperringetjes en serveer meteen.

    Bereidingstijd: ± 5 min. + minimaal 1 uur rusttijd
    Serveertip: geef de glazen een zoutrandje voor extra smaakbeleving. Doop de glazen hiervoor in citroensap en daarna in zout.

Dan hoort het er ongeveer zo uit te zien. Proost!

*De in de recepten aangegeven hoeveelheden peper kun je zelf aanpassen. De pittigheid van de pepers zit voornamelijk in de zaadlijsten en komt vrij als je de pepers opensnijdt. Verwijder deze lijsten dus als je minder pit wilt. Of gebruik minder peper dan staat aangegeven.

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-33. Je kunt deze editie nabestellen via Magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maarten van der Wal
Styling | Cindy Berg
Foodstyling | Gees van Asperen
Recepten | Dosia Brewer

Ook interessant