Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dit is de midlifecrisis-aankoop van Frederik Brom

dit-is-de-midlifecrisis-aankoop-van-frederik-brom.jpg

Acteur Frederik Brom (46), bekend (50) werd bekend door onder andere De Family Kruijs. We vroegen hem naar zijn zes favorieten in het leven: van huisdieren tot de midlifecrisis-aankoop die hij laatst heeft gedaan.

Frederik Brom is getrouwd met actrice Nienke Römer. Samen hebben ze twee dochters. Vanaf 26 juli is hij te zien op tv in de KRO-NCRV serie Swanenburg en vanaf 5 augustus in de bioscoop in Niks vreemds aan.

1. Schilderij

“Voor ons huwelijk mochten we een kunstwerk uitzoeken. Dat deden we in een galerie, ik voelde me daar helemaal het mannetje. Ons oog viel op een schilderij dat het dubbele was van ons budget. We hebben er inmiddels een haat-liefdeverhouding mee; het bleek een minder geslaagde kopie te zijn van een werk van Israëls. Doorverkopen lukt niet, we hebben besloten het weer mooi te vinden.”

2. Klussen

“Ons huis hebben we groots verbouwd. Door corona had ik tijd om zelf mee te klussen. In een overall zat ik tussen de Poolse jongens. Het was heel leuk om iets af te breken en weer op te bouwen. Ik heb veel van ze geleerd. Ik maak nu makkelijker iets zelf, dat is heel bevredigend.”

Lees ook:
Viktor Brand: ‘Bij Mr Frank Visser mag ik achterhalen wat er achter die voordeur aan de hand is’

3. Vrijheid

“Onze vakanties met dochters van 16 en 12 zijn een beetje een zoektocht. Ik ga het liefst met rugzak op de bergen in, zij houden van meer comfort. We wisselen kamperen af met een huis. Het leukst aan kamperen vind ik het creëren van een eigen plek, dat geeft een gevoel van vrijheid.”

4. Gedachten ordenen

“Als echte midlifer heb ik een racefiets. Heerlijk. Na zo’n tien tot vijftien kilometer krijg ik dat geluksgevoel door fysiek jezelf af te matten. Als ik me op een rol voorbereid, krijg ik fietsend of hardlopend nieuwe ideeën over hoe ik de rol het best kan invullen.”

5. Sociaal

“Sporten is ook zo leuk door het sociale aspect. Vroeger al met de hockeyfeesten en nu ga ik het liefst met een groepje vrienden fietsen. Steeds harder, zoals jongens doen, om te kijken of je elkaar eruit fietst. En daarna eindigen met een biertje op het terras.”

6. Huisdieren

“Ik ben dol op onze huisdieren: hond Guus, twee ratten en een hamster. Eerst hadden we nog hond Jan, hetzelfde ras als Guus, maar heel anders qua karakter. Net zoals onze twee dochters totaal verschillend zijn en toch dezelfde genen delen. En dan hebben we nog een paard op een manege in de buurt. Mijn vrouw en jongste dochter zijn echte paardenmeisjes.”

Tekst | Dorine van der Wind
Beeld | ANP, Privébeeld, Getty Images

Cover M34

Margriet 34 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer: 65 gratis uitjes door heel Nederland, déze vrouwen hebben een geheim voor hun partner, een interview Natacha Harlequin, overlast van de buren en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant