Margriet logo
Frans Bauer en zijn vrouw Mariska Beeld ANP /  ANP Kippa
Beeld ANP / ANP Kippa

Frans Bauer was bang dat het niet meer goed zou komen met Mariska na herseninfarct

Nadat zijn vrouw Mariska begin 2022 werd getroffen door een herseninfarct was zanger Frans Bauer bang dat het niet meer goed zou komen met haar. “Het werd van kwaad tot erger op de eerste hulp,” vertelt Frans in het programma Geef om je hersenen, waarin het stel terugblikt op de heftige gebeurtenis.

Tijdens de uitzending van het liveprogramma, waarin Omroep MAX en de Hersenstichting aandacht vragen voor de impact van een hersenaandoening, houdt Mariska het niet droog wanneer ze terugdenkt aan de bewuste dag. Op Instagram liet ze eerder al weten dat ze het helemaal niet doorhad dat ze een herseninfarct kreeg. “Ik kon ineens moeilijker praten en had het gevoel van een dikke tong. Ik ben zelfs nog naar de winkel gegaan toen ik uitvalsverschijnselen had.”

Frans had naar eigen zeggen gelijk door dat er wel iets mis was. “We gingen eerst samen naar de huisarts, die dacht dat het een allergie was waar pilletjes voor waren, maar in de auto werd het steeds gekker. Het leek alsof ze dronken was, maar dat was natuurlijk niet zo. Dus toen ben ik direct doorgereden naar het ziekenhuis. En dat werd van kwaad tot erger op de eerste hulp. Ze werd gelijk opgenomen en kreeg allerlei scans. Je weet niet wat je overkomt. Haar gezicht begon scheef te zakken en ze kon haar armen en benen niet meer bewegen. Ik werd bang dat dit niet goed ging komen.”

Na een intensieve revalidatie gaat het inmiddels fysiek stukken beter met Mariska, maar mentaal heeft ze het er nog moeilijk mee. “Vroeger hield ik dertig ballen in de lucht, het hele huishouden hield ik draaiende. Nu doe ik dat gewoon wat langzamer. Ik ben van een bezige bij een rustige vlinder geworden.”

Symptomen

Doordat de symptomen die horen bij een herseninfarct zo onbekend waren voor Mariska, had ze niet door dat het haar overkwam. “Een infarct is iets voor oude mensen, dacht ik. Dit is een groot misverstand: het kan iedereen overkomen! Ook als je nog geen 50 bent.”

Ondanks dat Mariska er goed vanaf is gekomen, heeft ze haar leven moeten aanpassen. “Aan de buitenkant zie je niks aan mij, maar veel gevolgen van een herseninfarct zijn voor de buitenwereld niet zichtbaar’, schreef Mariska op Instagram.

Bron | AD

Sanne van der LindenANP / ANP Kippa

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden