Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty Lifestyle

Met dít concealertrucje kun je fijne lijntjes verbergen

met-dit-concealertrucje-kun-je-fijne-lijntjes-verbergen-margriet.jpg

Het maakt niet uit hoe goed je met allerlei crèmes en serums smeert, op een gegeven moment ga je gewoon fijne lijntjes en rimpels krijgen. Gelukkig kun je die fijne lijntjes heel gemakkelijk verbergen door ze te bedekken met wat concealer. Maar hoe breng je je concealer op de juiste manier op?

Wij leggen je hier uit hoe je die fijne lijntjes binnen no-time kunt verbergen.

Ander probleem, andere methode

Hoe je concealer het beste kunt aanbrengen hangt af van wat je wilt bereiken. Als je bijvoorbeeld je donkere kringen wil verbergen, dan moet je je concealer anders aanbrengen dan wanneer je dikke wallen wil verbergen. Hetzelfde geldt voor fijne lijntjes: daarvoor kwamen we een ontzettende handige concealertruc tegen van visagiste Jaleesa Jaikaran tegen.

Lees ook: 5 verrassende gewoonten die sneller rimpels veroorzaken

Ga voor de juiste concealer

Het trucje voor het verbergen van fijne lijntjes is kiezen voor de juiste concealer. “Ga voor concealers met een lichte structuur in plaats van dikke, romige concealers. Deze laatste zorgen er namelijk alleen maar voor dat je lijntjes nóg beter gaat zien en dat het product zich als het ware gaat opbouwen,” legt Jaikaran uit. Een lichte concealer brengt veel makkelijker aan en oogt ook natuurlijker. “Minder is meer als het gaat om het verbergen van een oudere huid,” gaat ze verder. “Het is belangrijk dat je eerst je probeert om een gelijkmatige teint te creëren en daarna pas probeert om je fijne lijntjes te verbergen.” Kortom: concealers met een hele dekkende structuur zijn niet altijd beter, vooral niet als je rimpels wilt verbergen.

Zó kun je fijne lijntjes verbergen

En als het gaat om het aanbrengen, kun je het beste nauwkeurig te werk gaan. Volgens Jaikaran lukt dat goed met de stippelmethode. Dus in plaats van dat je een hele laag concealer onder je ogen aanbrengt, wat de lijntjes juist kan accentueren, breng je voorzichtig een pad van stippels aan onder je ogen. Breng deze stipjes aan op elke oneffenheid die je wilt verbergen. “Gebruik maar een kleine hoeveelheid concealer en breng deze met een fluffy kwast aan.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Mind Body Green
Beeld | Getty

Ook interessant