Fietsroutes gaan veranderen in Google Maps Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Fietsroutes op Google Maps: dít gaat veranderen

Een middagje lekker fietsen door de natuur: wie houdt er niet van? De zoemende bijen en vrolijk rond fladderende vlinders, ze zorgen voor een heerlijk moment van rust. Maar als je voor een langere tocht gaat, laat je waarschijnlijk tussendoor weleens afleiden door de navigatie. Niet op de kaart, maar lekker modern op je smartphone. Goed nieuws: Google Maps heeft allerlei nieuwe functies, die je tochtje nog prettiger gaan maken.

In augustus zullen de fietsroutes op Google Maps niet meer hetzelfde zijn. We vertellen je wat er gaat veranderen.

Update Google Maps gaat fietsroutes vergelijken

Met deze update zul je veel meer detail gaan zien als je de app gebruikt tijdens het fietsen. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke type weg je tegen gaat komen en of je te maken hebt met een hoofdweg, lokale straat of een straat met een fietspad. Ook kan je zien of je onderweg trappen of steile hellingen tegen zal komen. Geen zin in drukte op de weg? Dan kun je via deze kersverse update van Google Maps snel zien of er sprake is van file of chaos op de weg. Verder kun je meerdere fietsroutes eenvoudiger met elkaar vergelijken dan voorheen. Je kunt vanaf augustus in de app zien of er bij je gekozen route veel of weinig fietspaden en afslagen aanwezig zijn.

Samen uit, samen thuis

Komen er nog meer ontwikkelingen aan in de app? Ja, zeker. Je kunt vanaf augustus ook een melding krijgen als een vriend of familielid op een bepaalde plek is aangekomen. Óf juist vertrokken is vanaf een bepaalde locatie. Dat kan erg handig zijn als je met een stel vrienden naar een evenement gaat en snel wilt weten of iedereen present is. Je kunt dan de precieze locatie van het evenement invoeren om vliegensvlug te ontdekken wie al wel (of nog niet) gearriveerd is op de plek van bestemming.

Bang dat je gevolgd of gestalkt kan worden? Geen zorgen. Niemand zal zomaar een melding krijgen van jouw fietstocht. De meldingen kunnen alleen ingesteld worden voor vrienden en familie onderling. En ook dan alleen als zij eerder al de keuze gemaakt hebben om de locatie met elkaar te delen via Google Maps. Ook kun je het op ieder moment weer stopzetten, als je geen zin hebt in een ‘openbare’ fietstocht.

Realitische luchtfoto's

Naast al deze ontwikkelingen gaat Google ook zorgen voor meer ‘echte’ luchtfoto’s van de meest populaire bezienswaardigheden op aarde. Denk aan plekken in London, New York of Tokyo. Alle updates worden beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Saskia WinkensGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden