null Beeld

Feng shui-expert: als je je bureau zó neerzet ben je productiever

Ben jij al helemaal gewend aan het thuiswerken, maar zou je graag nog wat productiever willen zijn? Dan kan het geen kwaad om eens de inrichting van je thuiskantoor onder handen te nemen. De manier waarop je bureau staat, heeft volgens feng shui-expert Gabrielle Santiago namelijk een grote invloed op je productiviteit.

Santiago raadt mensen aan om hun bureau neer te zetten in een zogeheten ‘macht-positie’, zodat ze nóg productiever kunnen zijn.

Duidelijk zicht op ingang

Volgens de filosofie van Feng Shui kun je je bureau het best zó plaatsen dat je met je gezicht naar de ingang van je kantoor zit. Dit lijkt misschien een beetje afleidend, aangezien je dan de hele tijd ziet wie er naar binnen en naar buiten loopt, maar volgens Santiago is het tegenovergestelde nog erger. Je wilt volgens haar júist zien wie er komt en gaat, zodat je niet het gevoel hebt dat iemand je bedreigt.

Lees ook:

Beter slapen? 5x zo kun je je slaapkamer feng shui maken

Voorbeeld van volle lift

“Het is een beetje als wanneer je in een lift staat vol met mensen", illustreert Gabrielle. "Zodra we zien dat de lift vol is, hebben we de neiging om bij de knoppen te gaan staan omdat dit een controlepunt is, of met onze rug tegen de muur omdat dit de veiligste manier is om alles te kunnen zien. Onbewust willen ons lichaam en onze geest de touwtjes in handen hebben. Dus als we ons bureau op deze manier neerzetten, dan geeft dat onbewust een enorme opluchting waar je volop van kunt profiteren.”

Extra tips voor je thuiskantoor

Mocht jij je bureau nou niet zo kunnen plaatsen dat je naar de ingang kijkt, dan is er volgens Santiago nog een andere optie. Je kunt namelijk ook een spiegel op zo’n manier ophangen dat je alsnog een blik kunt werpen op de ingang. “Daarnaast kan een bureaustoel met een hoge rugleuning ook een gevoel van veiligheid geven”, voegt ze daar aan toe. “Als we niet kunnen zien wat er in onze ruimte binnenkomt, dan kan ons dat een onzeker gevoel geven. Een stoel met een hoge rugleuning kan ervoor zorgen dat we ons extra beschermd voelen tegen die gevoelens en energie”, aldus Santiago.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | PureWow

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden