Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dit is wat je favoriete koffie zegt over je persoonlijkheid

koffie-persoonlijkheid.jpg

Drink je je koffie zwart? Dan zijn geduld en efficiëntie waarschijnlijk je sterkste karaktereigenschappen. Daar staat dan helaas wel tegenover dat je soms last hebt van moodswings en niet heel flexibel bent.

De Amerikaanse psycholoog Ramani Durvasula deed onderzoek naar koffiedrinkers en karaktertrekken. Voor het onderzoek kregen de duizend deelnemers alledaagse scenario’s voorgeschoteld. Zo werd gevraagd hoe zij reageerden als ze in de rij stonden te wachten, feestjes organiseerden en hoe ze hun weekend doorbrachten. Daarnaast werd gevraagd hoe zij hun koffie het liefst dronken.

Koffie met warme melk

Zo ontdekte Durvasula dat liefhebbers van latte machiato en cappuccino op dezelfde manier in het leven staan. Zij verzachten hun koffie niet alleen met warme romige melk. Ook in het dagelijks leven zijn deze mensen goed in het troosten en behagen van anderen. Ze maken het leven graag zachter en warmer voor iedereen die voor hen belangrijk is. Daar staat tegenover dat ze minder goed voor zichzelf zorgen en makkelijk te veel hooi op hun vork nemen.

De echte puristen

Zoals te verwachten valt, zijn de zwarte koffiedrinkers volgens het onderzoek echte puristen. Ze zijn geduldig en efficiënt. Ongecompliceerde, sterke individualisten die met vlagen wel wat humeurig, stil en afwijzend kunnen zijn.

De zoete drinkers

Ben jij gek op speciale koffiesoorten? Gaat er bij jou het liefst elke week een ander type melk in? Of drink jij bij voorkeur frappuccino’s, Irish coffees of andere bijzondere soorten? Volgens Durvasula’s onderzoek is deze categorie koffiedrinkers vaak obsessief, perfectionistisch, zelfzuchtig, gezondheidsbewust, overdreven gevoelig en rigide. Houd je van een vleugje vanille- of chocoladesiroop in je koffie? Uit eerder onderzoek bleek dat vanilleliefhebbers vaak karaktereigenschappen hebben als impulsief, empathisch en idealistisch. Terwijl chocoladeliefhebbers dan weer de neiging hebben dramatisch, levendig, charmant, flirterig en verleidelijk te zijn.

Bron| psychcentral.com
Beeld| iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant