Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Eyeopener: we trekken onze bh verkeerd aan

bh-verkeerd-dragen.jpg

Je bh aandoen is iets waar je eigenlijk niet bij nadenkt: je doet het al jarenlang elke dag op dezelfde manier. Maar is dit wel de juiste manier?

Een vrouw ontdekte onlangs dat ze haar bh al jaren op de verkeerde manier aantrekt en deelde haar verontwaardiging op Twitter. Aan de duizenden reacties die vervolgens binnenstroomden kunnen we maar één conclusie trekken: ze is blijkbaar niet de enige.

Hoe de meeste vrouwen het doen

Een rondvraag onder vrouwen leert dat we onze bh eigenlijk allemaal op dezelfde manier aantrekken. We pakken ‘m rond onze ribben, zodat de cups op onze rug zitten en we de haakjes aan de voorkant vast kunnen doen. We zetten de haakjes vast en draaien de bh om zodat de cups aan de voorkant zitten. Vervolgens doen we de bandjes over onze schouders en onze borsten in de cups.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Hoe het eigenlijk hoort

Toch blijkt dit niet de beste manier te zijn, zo ontdekte een vrouw toen ze een bh kocht bij een lingeriewinkel. Op het kaartje aan de bh stond namelijk een instructie over hoe je het eigenlijk hoort te doen. Blijkbaar moet je je bh op je rug vastdoen, op het buitenste haakje (klinkt ingewikkeld) én vervolgens elke maand de bandjes wat strakker doen.

Bron | Popsugar.com |
Foto | iStock |

Ook interessant