kruidnoten in winkel Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Lifestyle

Extreme hitte of niet: er liggen nu al kruidnoten in de winkel

Het is hartje zomer, de mussen vallen van het dak, maar in verschillende supermarkten zijn al kruidnoten gespot. En dat zorgt, net als voorgaande jaren, voor wisselende reacties. “Ik vind het belachelijk.”

In sommige winkels werden al op 14 juli (!) kruidnoten gesignaleerd.

Wisselende reacties

De stoomboot van Sinterklaas zal pas over vijf maanden aanmeren, maar nu al zijn in verschillende supermarkten kruidnoten te vinden. En daar kan niet iedereen zich in vinden. “Belachelijk”, zegt een bezoeker van een supermarkt in Hardenberg tegen RTV Oost. “Het verpest voor mij heel de Sinterklaassfeer. Veel te vroeg. Ik vind november vroeg zat.” Anderen nemen rustig een pepernoot aan wanneer de verslaggever deze aanbiedt. En die smaakt prima.

‘Beetje vroeg’

Ook op Twitter is te zien dat Sinterklaaslekkernijen al in de winkels liggen. In het oosten van Nederland werden op 14 juli al zakken kruidnoten gespot. Ook in de Jumbo was het raak. “Ben er gek op; maar met 35+ in de weersverwachting?”, schrijft iemand. Wie in de Albert Heijn liep, kon ook een zak kruidnoten in z’n kar gooien. Al wachten sommigen daar liever nog een paar maanden mee. “Het is wel een beetje vroeg toch?” aldus een Twitteraar.

Kruidnoten steeds eerder in de winkel?

Veel mensen vragen zich af: ligt de lekkernij ook écht elk jaar eerder in de supermarkt? Volgens Oscar de Lange van de Van Delft-fabriek, de grootste pepernotenfabrikant ter wereld, niet. “Pepernoten komen altijd in dezelfde week bij de supermarkten in de schappen. Dat is week 36. Nooit eerder”, vertelde hij vorig jaar aan het AD. Dat betekent: soms in augustus, soms in september. Van Delft-kruidnoten zul je voorlopig dus niet vinden in de supermarkt, maar andere merken zijn al wel te koop, zo is te zien op Twitter.

Bron | AD, RTV Oost

Maike AbmaGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden