Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Expert: waarom je je haar juist níet vanzelf op moet laten drogen

haar-opdrogen-fohnen-margriet.jpg

Je haar laten opdrogen zonder te föhnen: al jaren leven we in de veronderstelling dat dat het beste is. Nou, volgens deze expert is niets minder waar. 

Dr. Tim Moore, een van de bazen van een groot beautyconcern, vertelt in een interview met Yahoo dat je eigenlijk nooit je haar aan de lucht moet laten opdrogen. Volgens hem moet je zo snel mogelijk naar de föhn grijpen als je onder de douche vandaan stapt.

Sneller beschadigd

“Als haar nat is, wordt het zwakker en raakt het sneller beschadigd”, legt Moore uit. Hoe langer je het nat laat, hoe langer het vatbaar voor beschadigingen blijft. Ook zwelt je haar op als het nat is, zegt hij, waardoor de buitenste laag van een haar onder druk zou komen te staan en zelfs zou kunnen breken, wat tot gespleten haarpunten leidt. Met nat haar gaan slapen is volgens hem dan ook geen goed idee.

Koel föhnen

Welk haarritueel we volgens de expert dan wel moeten toepassen? Knijp met een handdoek het water uit je haar. Niet ruw wrijven, want zo raakt je haar beschadigd. Föhn je haar vervolgens op een koele stand en laat het langzaam steeds warmer worden, tot je bos droog is.

Ook interessant om te lezen

Bron | Yahoo
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant