null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Even delen: ‘Soms heb je anderen nodig om in te zien wat je zelf éigenlijk al wist’

Deze week in Even delen vertelt Maaike over een verandering in haar leven. Door de hulp van haar vriendinnen durfde ze een carrièreswitch te maken en vond ze meer balans in haar werkweek.

Voorheen zat ze uren achter haar computer.

'Ik was gaan leven als een soort zombie'

Ik werkte jaren als zelfstandig boekhouder. En omdat ik overal ja op zei, had ik het altijd druk en zat ik uren en uren achter de computer. Toen vriendinnen zagen hoe ik wegkwijnde en eigenlijk was gaan leven als een soort zombie, op een automatische piloot, hielden ze mij een spiegel voor en hebben we verhelderende gesprekken gevoerd over ‘het leven’ en onze doelen en wensen.

Lees ook:

Even delen: ‘Ons huwelijk was overgegaan in een vriendschappelijke relatie’

'Voorzichtige keuzes'

Ik durfde daarna voorzichtige keuzes voor mijzelf te gaan maken en één daarvan was dat ik een opleiding ging volgen tot onderwijsassistent. Nu ik die heb afgerond, werk ik twee dagen per week op een basisschool en doe ik nog anderhalve dag per week de boekhouding voor klanten. Door mijn weekindeling is er meer balans in mijn leven. En ik merk dat de omgang met kinderen mij heel gelukkig maakt. Soms heb je anderen nodig om je te laten inzien wat je zelf eigenlijk al wist en een verandering in gang te durven zetten.

Ook even wat delen?

Heb jij ook een grappige, inspirerende of bijzondere ervaring die je wil delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Praat Mee’.

Beeld | Getty Images

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden