null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Even delen: ‘Ons huwelijk was overgegaan in een vriendschappelijke relatie’

Deze week in Even delen deelt Emma met ons dat haar huwelijk overging in een vriendschappelijke relatie. Een moeilijke beslissing, maar iets waar ze twintig jaar later nog steeds volledig achterstaat.

Hoewel het destijds voor flink wat veranderingen zorgde.

Van huwelijk naar vriendschappelijke relatie

"Mijn huwelijk was langzaam overgegaan in een vriendschappelijke relatie. Beste vrienden waren we, zo zou je kunnen zeggen. Wat miste ik de echte verbinding en wat voelde ik me eenzaam. Alleen scheiden met een kind van acht, wil je dat? Of blijf je voor hem bij elkaar, terwijl je als partners allebei ongelukkig bent? Een moeilijke beslissing, waar ik niet uitkwam tot ik de kans kreeg om bij een vriendin in Amerika fysiek en mentaal afstand te nemen en alles goed te overdenken."

Lees ook:

Even delen: ‘Tegelijkertijd gooien we het bovenstuk van onze bikini’s uit’

Nog steeds vrienden

"Daarna wist ik dat ik niet meer op de oude voet verder kon gaan; daar werd niemand gelukkig van. En mijn man begreep dat. Aan onze zoon hebben we uitgelegd dat papa en mama wel vrienden zouden blijven, maar niet meer bij elkaar in een huis gingen wonen. En dat er niets zou veranderen in onze liefde voor hem. Hij mocht bij mij in het vertrouwde huis blijven wonen en kon papa elke woensdag en elk weekend zien. We zijn nu twintig jaar verder. Nog steeds zijn we goede vrienden die samen weleens terugblikken op die levensveranderende beslissing. We hebben ieder een fijn eigen leven opgebouwd en zijn blij met elkaars rol daarin. Die moeilijke beslissing destijds is de juiste geweest. Het is goed zo."

Ook even wat delen?

Heb jij ook een grappige, inspirerende of bijzondere ervaring die je wil delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Praat Mee’.

null Beeld

Nu op Margriet.nl: ‘Mijn verhaal’ de podcast. In deze indrukwekkende tiendelige podcastserie gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Beeld | Getty Images

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden