null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Even delen: ‘De andere dames moesten erg lachen om mijn gestuntel’

Hoewel we vaak meer stilstaan bij grote momenten in het leven, kunnen júist de kleine dingen zo mooi zijn. Deze week in Even delen:Marga Woort-Kansen, die tijdens een zeilreis naar de Caraïben bij het Kaapverdische eiland Brava een bijzonder moment deelde met de lokale bevolking dankzij haar gestuntel met de was.

Marga: "Omdat we voor de oversteek over de Atlantische Oceaan onze watertanks vol moesten houden, besloot ik aan wal even de was te doen. Op Brava was er in 1999 nog geen luxe van elektriciteit en wateraansluitingen in de eenvoudige huisjes, daarom deden de lokale dames hun was bij een watertap."

'Ze moesten erg laçhen om mijn gestuntel

"Ik nam mijn plekje in tussen de andere vrouwen en deed een poging om me door de berg wasgoed heen te werken. Het viel me niet mee, moet ik eerlijk zeggen, zo gewend als ik was aan volautomatische wasmachines. Maar ik deed mijn best en dat viel op, denk ik, want op een zeker moment hoorde ik ineens gegrinnik om mij heen. Het kwam van de andere dames die erg moesten lachen om mijn gestuntel."

Schaamte én blijdschap

"Ik lachte maar wat mee, tot een van de vrouwen naar me toekwam en mij met haar heup een zet opzij gaf. Vervolgens ging ze voortvarend aan de slag met mijn was, waarop ik me diep schaamde en tegelijkertijd enorm blij was. Ik heb haar hartelijk bedankt en de dames gegeven wat ik mee had aan pennen, papier, petjes enzovoorts. Soms maak je op reis bijzondere dingen mee."

Ook even wat delen?

Heb jij ook een grappige, inspirerende of bijzondere ervaring die je wil delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Praat Mee’.

null Beeld

Nu op Margriet.nl: ‘Mijn verhaal’ de podcast. In deze indrukwekkende tiendelige podcastserie gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Productie | Laura Kraeger

Beeld | Getty Images

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden