Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Even delen: ‘Bedenk dat elke rimpel een prachtig souvenir van de tijd is’

Deze week in Even delen deelt Iris Nedenzu hoe ze zichzelf in de spiegel bekijkt als vijftigplusser. Elke dag is anders en onzekerheid zit soms in de weg, maar ze is blij met haar unieke zelf. Inclusief rimpels - de mooiste souvenir van het leven. .

Hoewel haar gevoelens per dag wel verschillend kunnen zijn.

Spiegelbeeld met rimpels

"Vandaag zie ik in de spiegel een vermoeid gezicht met rimpels, een zorgelijke blik en wallen onder mijn ogen. Maar, weet ik inmiddels, morgen kan dat heel anders zijn. De Iris die ik dan zie kan slanker, minder vermoeid en zelfs rimpelvrij zijn. Ik blijf dezelfde vijftigplusser – die zich overigens nog geregeld 25 voelt en heftig ­meedanst op cd’s uit de jaren tachtig en negentig –, maar mijn stemming bepaalt hoe ik naar mijzelf kijk. Immers, zit je goed in je vel, dan ben je eerder geneigd de positieve dingen te herkennen en te accentueren. Voel je je minder zelfverzekerd, dan krijgt het negatieve ineens meer ruimte. "

Lees ook:

Even delen: ‘Tegelijkertijd gooien we het bovenstuk van onze bikini’s uit’

Een prachtig souvenir

"Feit blijft: ik ben wie ik ben. Blij dat ik überhaupt al zo ‘oud’ mag zijn. Voor wie zou ik mij anders voordoen? Blijf (bij) jezelf, denk ik altijd maar, en bedenk dat alle rimpels een prachtig souvenir van de tijd zijn, die jou maken tot wat je bent, uniek en ongekend."

Ook even wat delen?

Heb jij ook een grappige, inspirerende of bijzondere ervaring die je wil delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Praat Mee’.

null Beeld

Nu op Margriet.nl: nieuwe afleveringen van 'Mijn verhaal' de podcast! In dit tweede seizoen van de indrukwekkende podcastserie gaan we wederom in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Met verhalen over verlies, bijzondere liefdes en ingrijpende ervaringen. Beluister vanaf 1 september iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Beeld | Getty Images

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden