Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Hang om déze redenen eucalyptustakken in de douche

hang-om-deze-redenen-eucalyptustakken-in-de-douche.jpg

Douchen is een van de meest ontspannende momenten van de dag. Je kunt deze ervaring nog ontspannender maken door verse eucalyptustakken in de douche te hangen. Dit is niet alleen ontspannen, maar ook nog eens heel erg gezond.

We zetten de voordelen van eucalyptustakken in de douche voor je op een rijtje.

Eucalyptustakken in de douche

Eucalyptustakken zien er niet alleen leuk uit als decoratie, ze zorgen er ook voor dat je badkamer heerlijk ruikt. Daarnaast blijkt dat wanneer er eucalyptustakken in de douche hangen, er een stoom vrijkomt die een aroma afgeeft. Dit aroma kan helpen om ongemakken zoals verkoudheid of een verstopte neus te verlichten. Ook voor astmapatiënten kan eucalyptus helpen om makkelijker te ademen.

Ochtendmens

Ben je geen ochtendmens? Goed nieuws! De olie die vanuit de eucalyptustakken verdampt in de warme douche helpt je om wakker te worden. Je luchtwegen worden opengezet zodat er meer zuurstof in je bloed terecht komt. Hierdoor voel je je direct alerter en wakkerder.

Daarnaast zijn planten in huis goed voor je gezondheid en je humeur. Groen zorgt voor een comfortabel en rustgevend gevoel. Door eucalyptus in de badkamer te hangen krijg je een wellnessgevoel én een ontspannende werking. Zo kom je iedere keer helemaal zen de douchekabine uit.

Lees ook:
Van deze planten ga je beter én gezonder slapen

Zelf aan de slag

Deze wonderplant kun je op veel verschillende plekken kopen. Ga naar een lokale bloemist, naar de markt of naar het tuincentrum. De geur van deze frisse plant komt je waarschijnlijk al snel tegemoet. Voor een werkend effect in de badkamer heb je zes à zeven takken nodig om aan de douchekop te hangen. Haal van het onderste gedeelte de bladeren er vanaf en maak er met een touwtje een bosje van. Hang deze vervolgens aan je douchekop. Vervang na ongeveer twee maanden de eucalyptustakken voor een verse nieuwe bos.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Tiphero.com
Beeld | Getty Images

Ook interessant