Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Eten voor twee gevaarlijk voor baby

zwanger.jpg

Vrouwen die veel aankomen tijdens de zwangerschap hebben een vergrote kans op een kind met obesitas.

Wie zwanger is (geweest) herkent het waarschijnlijk maar al te goed: je propt je helemaal vol met allerlei lekkere snacks en met als excuus dat je voor twee moet eten. Dat is natuurlijk wel een beetje waar, maar uit recent onderzoek blijkt dat je hiermee moet oppassen. Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor de baby! Vrouwen die veel aankomen tijdens de zwangerschap hebben namelijk een vergrote kans op een kind met obesitas.

Het onderzoek dat werd gepubliceerd in een verloskunde en gynaecologie tijdschrift in Canada laat zien dat het risico hoger is als de moeders vroeg in de zwangerschap veel aankomen. Dan is de kans drie keer zo groot dat de baby’s zwaarder zijn en meer lichaamsvet hebben. Dit risico is kleiner als vrouwen de gewichtstoename vermijden of als dit in een later stadium van de zwangerschap gebeurt.

Onderzoeker dr. Margie Davenport zegt: “Het is een waarschuwing dat het eten voor twee tijdens de zwangerschap de gezondheid van het kind op latere leeftijd in gevaar kan brengen. Baby’s die groter zijn bij de geboorte zullen waarschijnlijk ook grotere kinderen worden. Dit creëert het risico voor het ontwikkelen van obesitas en overgewicht.”

No excuses

Geen excuses meer dus tijdens je zwangerschap. Eet ook dan gewoon gezond, let op je gewicht en eet niet de dubbele hoeveelheid van wat je normaal eet. Want een gezond kindje is het allerbelangrijkst.

Ook interessant