Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zuurkoolstamppot

zuurkoolstamppot.jpg

Als het buiten koud wordt, gaat er niets boven een echte oer-Hollandse stamppot.

Met onderstaand recept krijg je gegarandeerd een nostalgisch wintergevoel!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 ui
1 dl melk
1kg kruimige aardappels
500g zuurkool
1 blokje vleesbouilon
125g magere spekblokjes
1 Unox Runder Rookworst (275 g)

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Knijp het vocht uit de zuurkool en trek de kool wat meer uit elkaar. Houd een flinke lepel achter en kook de rest met de aardappels en het bouillonblokje in ca. 25 min. gaar. Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak het spek uit. Voeg de uisnippers toe en bak deze glazig. Verwarm intussen de melk en snijd de achtergehouden zuurkool fijn.Giet de aardappels en zuurkool af en stamp ze fijn met de melk. Schep er het spek en de uien door en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng tot slot de achtergehouden zuurkool door de stamppot en leg de rookworst erop.

Ook interessant