Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zuppa inglese

zuppa-inglese.jpg

Nagerecht: Een heerlijk klassiek Italiaans nagerecht, met amandellikeur, room en geroosterde amandelen.

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 25 min

Benodigde hoeveelheden per persoon
40 gr amandelkoekjes (amaretti) Italian original
1/2 sinaasappel
10 gr amandelen (geschaafd)
1/4 vanillestokje
1 BIO ei
75 ml slagroom (Polderland)

Heb je dit al in huis?
1 el Amaretto di Sarronno originale
10 gr bloem (Soubry)
2 el kristalsuiker (Billington Organic)
125 ml BIO volle melk (Pur Natur)

Bereiding
1. Breek de amandelkoekjes in stukjes, verdeel ze over de glazen en besprenkel ze met amandellikeur. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.

2. Verwarm de melk op laag vuur. Halveer het vanillestokje overlangs en voeg toe aan de melk.

3. Splits de eieren in dooiers en eiwitten (eiwitten worden niet gebruikt). Roer 1/3de van de suiker met de eidooiers tot een glad mengsel. Zeef de bloem erboven en roer het door.

4. Neem de pan melk van het vuur, neem het vanillestokje eruit en schraap met een mesje de overige zaadjes eruit en voeg bij de melk. Giet wat van de hete melk bij het eimengsel en roer het door. Giet het eimengsel bij de melk en zet terug op middelhoog vuur. Blijf goed roeren (met garde) tot het mengsel gaat binden. Laat het even bluppen en neem van het vuur. Giet het in een schaal en laat het onder af en toe roeren (om velvorming te voorkomen) afkoelen.

5. Pers de sinaasappels en kook het sap met 1/3de van het suiker in tot siroop en laat het wat afkoelen.

6. Verdeel de vla over de glazen en giet er een laagje siroop over. Klop de slagroom met de rest van het suiker lobbig. Schep de room op de vla en garneer met de amandelen.

Dit is een recept van ZTRDG

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Ook interessant