Een beetje charmant een hamburger naar binnen werken lijkt bijna onmogelijk. Al bij het eerste hapje vallen de uien van je broodje en slingeren de klodders saus in het rond. Maar betekent dit nu dat je voortaan je favoriete gerecht moet laten staan? Nee hoor! Er is namelijk een handig trucje om alles zonder geknoei naar binnen te krijgen.
Volgens internetondernemer en hamburgerexpert Simon Dukes is het eigenlijk heel simpel: eet je hamburger voortaan ondersteboven!
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.
Dunne bodem
“Burgers worden puur voor de schoonheid geserveerd: de bovenkant is dikker dan de onderkant. Daardoor valt het broodje al snel uit elkaar als je een hap neemt. Echte fijnproevers eten hun hamburger daarom altijd ondersteboven,” legt Simon uit aan Daily Mail.
Lekker sappig
Wat ook meespeelt: de saus die uit een burger komt, wordt normaal gesproken geabsorbeerd door de onderkant. Die is meestal doorweekt. De bovenkant is dikker en kan de hoeveelheid saus gemakkelijker aan. Bovendien wordt de normaal ‘droge, taaie’ bovenkant zo lekker sappig.