Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zomerse gerechten met Hawaï-effect

ananans.png

Zeg je zomer, zeg je ananas. Alleen al van de geur word je blij en hij is nog gezond óók. Niet alleen lekker als zomaar een tussendoor, maar je maakt er ook de heerlijkste zoete én hartige gerechten mee.

Open sandwich met mozzarella, gegrilde ananas en romige amandelsaus

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 4 dikke sneden zuurdesemspeltbrood
  • 1/2 ananas, in halve ringen
  • 4 el olijfolie
  • 2 bollen (buffel)mozzarella, in dikke plakken
  • 2 kleine avocado’s, in kwarten
  • blaadjes citroenmelisse en basilicum
  • handje gedroogde moerbeien

Voor de romige amandelsaus:

  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 volle el scherpe mosterd
  • 1 teentje knoflook, uit de pers
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 takjes citroenmelisse of basilicum
  • 100 ml olijfolie
  • versgemalen peper, zeezout

Zo maak je het!

Doe alle ingrediënten voor de amandelsaus, op de olie na, in een blender en laat 2 minuten draaien tot een romige saus. Voeg de olijfolie toe en laat nog een keer 2 min. draaien. Schenk de saus in een kom en breng dit pittig op smaak met peper en zout. Pocheer de eieren 2 tot 3 minuten in kokend water. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk het brood en de ananas met olijfolie en gril ze tot ze mooie strepen hebben. Beleg ze met de mozzarella, de avocado en een gepocheerd ei en garneer met kruiden en moerbeien. Serveer het direct, met de saus.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

 

Laagjes salade van biefstuk ananassalsa en groentespaghetti

saladekleinWat heb je nodig?

  • 200 gram (kogel)biefstuk
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 gram gemengde kerstomaten, in vieren
  • 1/2 krop ijsbersla, in ragdunne reepjes
  • 1 grote rode ui, in halve ringen
  • 100 gram macadamianoten, droog geroosterd en grofgehakt

Voor de salsa

  • 2 teentjes knoflook, uit de pers
  • 1 el vissaus
  • 1 el chilisaus
  • sap van 1/2 limoen
  • 6 el fijngehakte tuinkruiden, bijvoorbeeld munt, basilicum en koriander
  • 1/2 ananas, in blokjes

Voor de groentespaghetti

  • 1 komkommer
  • 1 geschilde winterwortel
  • 1 courgette

Voor de dressing

  • 1 el mosterd
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el rijst- of zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • versgemalen peper, zout

Zo maak je het!

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen, wrijf in met de olie en bak in een hete pan aan elke kant in 1 ½ minuut goudbruin. Haal de biefstuk uit de pan en laat het even rusten. Bak in dezelfde pan de ingrediënten voor de salsa, op de groene kruiden en de ananas na, ½ minuut op hoog vuur. Zet het vuur uit. Snijd de biefstuk in dunne repen, doe dit terug in de pan en voeg de groene kruiden en de ananas toe. Schaaf van de groenten met een spiraalsnijder dunne, lange slierten. Let op: schaaf bij de komkommer en de courgette de zaden niet mee, anders wordt de groentespaghetti te nat. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep in salad jars eerst wat dressing en dan achtereenvolgens groentespaghetti, sla, biefstuk, ui, tomaat en noten. Ga zo door tot alle ingedriënten op zijn.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Vind je het lastig om een ananas te snijden? Bekijk dan deze handige keukentip! 

 

Maak je boodschappenlijst en bestel je ingrediënten hier online bij Albert Heijn
button_ah_bestel_online

  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
  • Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment

Ook interessant