Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zomerse erwtensoep en Een tafel vol kleine hapjes

a.png

 

Culinair redacteur Colette Beyne: “De zomer is bij uitstek geschikt om vrienden en familie uit te nodigen en gezellig bij te praten. Ik vind het altijd heerlijk om dan op een grote tafel allerlei hapjes neer te zetten, waarvan iedereen ondertussen lekker kan genieten. En omdat er niet echt officieel gedekt wordt, is het allemaal wat meer ontspannen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijna elk land in de wereld kent wel hapjes, denk aan tapas,  mezze, dim sum en antipasti. In dit boekje dat ik op mijn bureau kreeg, staan er een heleboel! Ik zag al meteen hapjes waar ik trek in kreeg. Ze zijn erg mooi gefotografeerd en direct ernaast staat het duidelijke recept.

 

Het handige van hapjes is ook, dat je ze vaak van te voren kunt maken en combineer je er drie of vier, dan heb je een maaltijd voor vier personen.

9789023013471_Rigg_Een tafel vol kleine hapjes

Het boek Een tafel vol kleine hapjes wordt uitgegeven door Uitgeverij Gottmer/Becht en kost

€ 9,95. Ik vind het ook een heel leuk cadeautje en daarom ben ik erg blij dat ik er zelf namens de uitgeverij tien mag weggeven.

Kans maken? Volg mij dan op Twitter: @MargrietColette en loot mee!

Ik vond het niet makkelijk, maar koos uiteindelijk voor deze kleurige koude soep van tuinerwten die lekker fris is door de munt. Met de garnering van crème fraîche, knapperige Parmaham en waterkers op en top zomer!”

 

Zomerse erwtensoep met munt & Parmaham (4-6 personen)

1 el olijfolie

1 bosje lente-ui, in plakjes

1 grote teen knoflook, geperst

1 aardappel, in blokjes

750 ml hete groentebouillon

300 g (diepvries)tuin- of doperwten

handvol rucola, grof gesneden

1 royale el verse munt, fijngehakt

vers gemalen zwarte peper, zeezout

voor de garnering

4 plakjes Parmaham, kleiner gescheurd

1 el olijfolie

crème fraîche of zure room

waterkers

 

Verhit voor de soep de olie in een kleine soeppan en bak hierin de ui en de knoflook een paar min. op middelhoog vuur tot ze zacht zijn, maar nog niet verkleurd. Bak de aardappel even mee en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken tot de aardappel zacht is. Voeg de erwten, de rucola en de munt toe en kook 3-4 min. mee. Pureer de soep in een keukenmachine of blender en zeef hem. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep te dik is. Laat afkoelen en zet de soep tot gebruik in de koelkast. Verhit voor de garnering de olie in een koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de soep over 4-6 kleine glazen. Schep er een theelepel crème fraîche op, garneer met de ham en een plukje waterkers en maal er peper boven. Dien direct op.

 

 

 

 

 

 

 

Ook interessant