Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept voor bij de picknick: frisse zomerse bolletjes met manchego en bramenjam

zomerse-bolletjes-met-manchego-en-jam-lekker-voor-bij-de-picknick.jpg

Deze zomerse bolletjes zijn heerlijk voor bij een picknick of een high tea. De broodjes zien er niet alleen heel smakelijk uit, ze staan ook nog eens binnen 10 minuten op tafel.

Dit recept voor zomerse bolletjes is goed voor 8 stuks.

Benodigdheden voor de zomerse bolletjes:

  • 8 kleine ambachtelijke witte bolletjes
  • 4 el boter
  • een potje bramenjam
  • 75 g gemengde sla met viooltjes en diverse cressen
  • 150 g manchego (kaas), korst verwijderd en in puntjes gesneden

Extra benodigdheden: keukengaren of lint

Bereidingswijze

  1. Snijd de bolletjes doormidden en bestrijk de onderste helften met boter, een dot jam, een pluk slamelange en twee puntjes manchego.
  2. Garneer met de bloemetjes uit de gemengde salade.
  3. Leg de bovenste helften erop en zet vast met keukengaren.
  4. Zet de bolletjes in een bewaardoos tot vertrek in de koelkast en zet het potje jam klaar.
  5. Op de picknickplek: schep eventueel extra jam op de broodjes.

Bereidingstijd: ± 10 min.

Ziet er goed uit!

Zomerse bolletjes

Fotografie | Eric van Lokven
Foodstyling en recepten | Gees van Asperen

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 24– 2020Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant