Heerlijk als zomers bijgerecht: currysoepje met rijstballetjes
Redactie Margriet | 28 mei 2018
Zomerse temperaturen gaan vaak samen met gezellig buiten eten met familie of vrienden. Dit zomerse currysoepje is een lekkere aanvulling voor bij de bbq of als bijgerecht bij een zomers diner. Smullen maar!
Dit heb je nodig (8 glaasjes)
Voor de rijstballetjes:
250 g basmatirijst
100 g gehakt
2 el tomatenpuree
2 tl sambal
½ tl gemalen komijn
100 g feta, verkruimeld
2 eieren, losgeklopt
zout en peper
zonnebloemolie
Voor de currysoep:
zonnebloemolie
1 ui, fijngesnipperd
2 el korma currypasta
300 g wortels, in stukjes
75 g gedroogde rode linzen
1 blik (400 ml) kokosmelk
500 ml groentebouillon
2 takjes koriander, om te garneren
Extra nodig: staafmixer 8 houten prikkers, 8 brede glaasjes
Zo maak je de currysoep
Verhit voor de soep 1 el olie in een kookpan en fruit hierin de ui glazig. Bak de currypasta 2 min. mee.
Voeg de rest van de soepingrediënten toe, breng aan de kook en temper de pit.
Kook de soep 15 min. zonder deksel tot de wortel en de linzen zacht zijn.
Kook ondertussen voor de rijstballetjes de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
Meng het gehakt met de tomatenpuree, sambal, komijn, feta en eieren en breng op smaak met peper en zout.
Voeg het gehaktmengsel toe aan de afgekoelde rijst. Kneed het geheel met je handen door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en rol van elk deel 6 balletjes.
Pureer de soep met de staafmixer glad en breng hem op smaak met peper en zout.
Verhit een laag zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin de balletjes in 10-15 min. rondom bruin en gaar. Steek aan elke prikker 3 balletjes en houd eventueel warm onder aluminiumfolie.
Verdeel de soep over de glaasjes en garneer met koriander. Leg de prikkers op de glaasjes en serveer direct.
Bereidingstijd: ± 1 uur + afkoelen rijst.
Eet smakelijk!
Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maaike van Haaster, Louis Lemaire, Sunray Shoto/Silke Sander, Sollandse Soogte
Styling | Silke Visscher
Bereiding | Gees van Asperen
Receptuur | Suzanne Stougie
Dit recept is afkomstig uit Margriet 2018-22. Je kunt dit nummer nabestellen via magazine.nl.