Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zomerfruit chocolade-frambozentaart

chocotaart.png

Een vierkante taart is weer eens wat anders en is bovendien gemakkelijk te delen. De vulling bestaat uit meringueboter met frambozen. Het fruit bovenop kan gemengd zijn, maar één soort kan ook heel mooi staan.

Rutger (van Heel holland bakt): “In het frambozenseizoen is deze taart een must. De combinatie van verse frambozen en chocoladebiscuitdeeg zorgt voor een subtiele en zachte smaak.”

Chocolade-frambozentaart (voor 12-16 punten)

Ingrediënten

voor het biscuitdeeg
6 eieren
180 g suiker
¼ tl zout
150 g bloem
30 g cacaopoeder

voor de vulling en de topping
½ l slagroom
60 g suiker
½ recept meringuebotercrème* met framboos
175 g frambozenjam
125 g frambozen
250 g rood fruit naar keuze
verder nodig
boter, om in te vetten
poedersuiker, om te bestuiven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkante (spring)vorm van 23×23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe voor het biscuitdeeg de eieren, suiker en het zout in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met kokend water**. Klop deze au bain-marie op, tot een temperatuur van ongeveer 37°C. Als je met je vingers voelt en het niet meer koud aanvoelt, is het mengsel goed. Haal de kom van de pan en klop verder tot het mengsel is afgekoeld. Zeef de bloem en cacao boven de eiermassa en spatel dit erdoorheen. Doe het beslag in de vorm en bak het biscuit 25-30 min.. Haal het biscuit uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. Klop de slagroom met de suiker op. Snijd het biscuit twee keer horizontaal door, zodat er drie plakken ontstaan. Verdeel de frambozen-botercrème over de onderste laag en bedek deze met een tweede biscuitplak. Verdeel daar een laagje frambozenjam op, gevolgd door een laag slagroom. Verdeel de frambozen over de slagroom en bedek deze laag met de laatste plak biscuit. Bestrijk de bovenkant van de taart dun met slagroom en snijd met een scherp mes de zijkanten van de taart recht bij, zodat de taart er strak uitziet. Spuit op de taart rozetten van slagroom en verdeel het rode fruit in het midden. Bestuif de taart met poedersuiker.
Bereidingstijd: ± 1 uur (incl. oventijd ) + 1 uur afkoelen

*Bereid een meringuebotercrème zoals beschreven bij de fraisier. Breng 150 g (diepvries)frambozen met 1 el water en 1 el suiker aan de kook. Laat alles 5 min. doorkoken en druk het mengsel dan door een fijne zeef. Laat afkoelen en voeg toe aan de botercrème.
**Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt.

Ook interessant