Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zoete sushi met banaan: snel, simpel en superlekker

banensushi.jpg

Soms kom je van die recepten tegen die je meteen wilt maken. Dit is er zo eentje. Met maar drie ingrediënten maak je een lekker én verantwoord tussendoortje of toetje. Mmm…

Recept voor sushi met banaan

Hier lik je toch je vingers bij af? Dit superlekkere recept is bedacht door VeganHeaven, een blog waar je de heerlijkste veganistische recepten vindt.

Dit heb je nodig: drie bananen (of meer als je wilt trakteren), pindakaas, donkere chocolade, een kommetje en een mes. Als je het lekker vindt, kun je met de topping helemaal los gaan. Denk aan kokossnippers, pistachenootjes in stukjes, sesam- of chiazaad, of met een combinatie van nootjes en zaden die jij lekker vindt.

Zo maak je het: pel de bananen, smeer ze in met pindakaas en leg ze op bakpapier. Smelt daarna de chocolade in een kommetje (au bain-marie of dertig seconden in de magnetron). Giet een laagje chocolade over de pindakaas-bananen.

Zolang de chocolade nog niet droog is, kun je deze bestrooien met een topping. Laat ze daarna in ongeveer tien minuten hard worden voordat je ze in mooie stukjes snijdt. Bij mooi weer kun je de bananen ook even in de vriezer zetten voor een heerlijke ijstraktatie.

En smullen maar!

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

Deze blogger maakt ze trouwens net iets anders:

Meer gezond én simpel: Ontbijtsushi met Nutella en banaan

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant