Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vergeet het kaasplankje: dít zoete plankje is nu bij velen favoriet

vergeet-het-kaasplankje-dit-zoete-plankje-is-nu-bij-velen-favoriet.jpg

Het kaasplankje kennen we natuurlijk allemaal wel, maar voor de zoetekauwen onder ons is er nu het zoete plankje, namelijk: de pannenkoekenplank! Op Instagram komen steeds meer foto’s van deze nieuwe foodtrend voorbij en geloof ons: dit wil je een keer proberen.

Het zoete plankje, oftewel het pannenkoekenplankje, is ideaal voor als je een beetje wilt uitpakken met het ontbijt of als je zin hebt in een uitgebreide brunch. Maar daarnaast is het ook nog eens een heel leuk dessert. En het is gewoon een keer wat anders dan het standaard kaasplankje.

Verschillende soorten pannenkoeken

Op dit plankje draait alles natuurlijk om de pannenkoek, maar dit betekent niet dat je een heel eentonig plankje krijgt. Je kunt namelijk allerlei soorten pannenkoeken er op doen, van de Hollandse pannenkoek en de Franse crêpe, tot de Russische blini en de Japanse okonomiyaki.

Lees ook: Zó kun je heerlijke pannenkoeken maken met slechts 2 ingrediënten

Heerlijke toppings

En daarnaast kun je natuurlijk ook heel erg uitpakken met de toppings. Wat dacht je bijvoorbeeld van chocoladepasta, fruit, hagelslag, bacon, maple syrup, jam, eieren, pindakaas, gesmolten boter en worstjes? Genoeg om mee te variëren dus. Daarnaast is het niet alleen heel lekker, maar staat het ook nog eens gezellig, zo’n plankje vol pannenkoeken en andere lekkernijen.

Inspiratie voor het zoete plankje

Zin om een keer een pannenkoekenplankje te maken in plaats van een kaasplankje? Wij hebben een paar leuke foto’s voor je op een rij gezet ter inspiratie. Geniet ervan!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Instagram
Beeld | iStock

Er ligt een nieuwe Margriet in de schappen! Met héél veel tips om je lijf in topvorm te houden en nog veel meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant