Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zoete kaastaart met limoen

m16kaas-taart.jpg

Voor wie van fris houdt is deze kaastaart met limoen een aanrader. Door de garnering van limoenschil en rozenblaadjes ook nog eens heel mooi om te zien.

• 150 g koekjes naar keuze M16Kaas taart
• 40 g boter of margarine

voor de vulling:
• 2 (biologische) limoenen
• 350 g ricotta
• 350 g mascarpone 
• 100 g suiker
• 3 eieren, gesplitst
• gedroogde rozenknopjes te gebruiken voor thee*

Stap voor stap:
• Verwarm de oven voor op 140°C.
• Doe de koekjes in een zakje en verkruimel ze met een deegroller.
• Smelt de boter en roer de koekkruimels erdoor.
• Leg op de bodem van een springvorm van 22 cm Ø een cirkel bakpapier. Verdeel het boter-koekmengsel erover en druk met behulp van de bolle kant van een lepel stevig aan.
• Laat de bodem 30 min. opstijven in de koelkast.
• Rasp de schil van de limoen dun af met een zesteur en pers de vruchten uit.
• Meng intussen voor de vulling de ricotta met de mascarpone, de suiker en het limoensap.
• Mix de eierdooiers door het kaasmengsel.
• Klop de eiwitten met een handmixer stijf en meng voorzichtig door het mengsel.
• Schep de vulling in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ± 1 uur gaar.
• Laat hem daarna afkoelen in de oven met de deur op een kier.
• Garneer de taart met de limoenschil en de losgehaalde rozenblaadjes.

* Onder meer te koop bij winkels van De Tuinen.

Bereidingstijd:  ± 20 min. + 1 uur oventijd.

Ook interessant