Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

5x zoete appels op een stokje

appels.jpg

Nog een zoete traktatie nodig? Maak eens appels op een stokje, overgoten met chocolade en gedecoreerd met een feestelijke topping: lekker en stiekem toch nog best gezond. 

Gebruik voor deze appeltraktatie het liefst kinderappeltjes. Dit zijn kleine appels zonder klokhuis (te koop bij de Lidl). Maak de appels goed schoon en verwijder het steeltje. Prik vervolgens een lollystokje of satéprikker in de appel op de plek waar het steeltje heeft gezeten. Duw goed door tot het stokje er bijna helemaal doorheen is, dan schiet hij er niet uit tijdens het eten. Nu kun je beginnen met de toppings.

Met chocolade en discodip

Maak een chocoladesaus door een reep pure chocolade au bain marie te smelten. Dip de appels er tot de helft in en haal ze vervolgens door een kommetje met discodip. Plaats ze op een bordje met bakpapier en laat de chocolade stollen in de koelkast. Serveer ze met rondom nog wat extra discodip.

Met chocolade en marshmallows

Smelt pure, melk- of witte schocolade au bain marie. Dip de appels in de chocolade en zet ze vervolgens op hun kop op een stukje bakpapier. Laat de chocolade een beetje hard worden en decoreer de appels met kleine marshmallows, hagelslag of andere toppings. Laat de appels op hun kop op een bord met bakpapier staan en laat de chocolade in de koelkast volledig stollen. Plaats ze op een mooi bordje met wat losse marshmallows eromheen.

Met chocolade, gepofte quinoa en goji bessen

Voor 8 appeltjes heb je 20 gr gepofte quinoa en 10 gr goji bessen nodig. Smelt pure, melk- of witte schocolade au bain marie. Doe de goji bessen en quinoa samen in een bakje. Dip elk appeltje nu helemaal in de gesmolten chocolade en daarna in het bakje met de toppingmix. Laat de appels ongeveer een een uur hard worden in de koelkast.

Met karamel en pretzels

Voor 8 appels heb je 400 gram suiker, 180 gram boter en 250 ml slagroom nodig. Verdeel de suiker beetje bij beetje over de bodem van de pan en smelt dit op middelhoog vuur zonder roeren. Van een doorzichtige siroop verandert de suiker in bruinige karamel. Zodra die donker van kleur wordt, is de karamel klaar. Voeg dan voorzichtig de boter en slagroom toe – dit kan spetteren. Begint het mengsel te bubbelen? Roer dan met een houten lepel door de pan. De caramel is klaar wanneer hij egaal is. Verkruimel wat pretzels in een bakje. Doop de appels in de karamel en daarna in het pretzelkruim. Je kunt ook variëren met gehakte geroosterde noten. Zet de caramelappels op hun kop op een stuk bakpapier en laat ze afkoelen. Serveer ze in muffinbakjes op een grote schaal. Om het helemaal af te maken bind je nog een lintje om het stokje.

Met karamel, witte chocolade en oreokruimels

Begin met de kruimels: doe oreokoekjes in een vrieszakje en sluit luchtvrij af. Ga nu met een deegroller over de zak heen tot er alleen kruimels overblijven. Overgiet de appels met karamel (zie boven), laat even drogen, dip de appels dan in gesmolten witte chocolade en haal ze meteen voor de helft door een kommetje met de oreokruimels. Zet ze op een schaal en je feestelijke nagerecht is klaar.

Bekijk dit leuke filmpje en je ziet hoe makkelijk de gedipte appeltjes zelf te maken zijn.

Ook interessant