Recept: Zoete aardappel-kikkererwtencurry, een recept dat de veelzijdigheid van de kikkererwt laat zien. Deze curry is rijk aan verse groenten.
Deze heerlijke curry staat binnen 30 minuten bij jou op tafel!
Dit heb je nodig (4 personen):
3 el plantaardige olie
2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
½ spitskool, in dunne repen
200 ml dikke yoghurt
150 g rivierkreeftjes
½ bosje koriander, grof gesneden
Voor de currypasta
2 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
1 tl zout
3 tenen knoflook, fijngehakt
4 cm verse gemberwortel, fijngehakt
2 sjalotjes, fijngehakt
1 gele peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
1½ tl kerriepoeder
mespunt van elk gemalen kaneel, kruidnagel en kardemom en kurkuma
extra nodig: vijzel
Bereidingswijze zoete aardappel-kikkererwtencurry
Wrijf voor de currypasta in de vijzel eerst het koriander- en komijnzaad met het zout fijn, doe de knoflook, de gember, het sjalotje en de peper erbij en wrijf fijn.
Voeg als laatste het kerriepoeder en de gemalen specerijen toe en wrijf tot een pasta.
Verhit voor de curry de olie in een wok en fruit de currypasta op lage pit tot de geuren goed vrijkomen.
Voeg de aardappelblokjes en kikkererwten toe.
Schenk er 400-500 ml water bij en kook 10-15 min.
Kook de laatste 3 min. de spitskool en de rivierkreeftjes mee en voeg de helft van de yoghurt toe.
Bestrooi de curry met koriander en serveer de rest van de yoghurt erbij. Lekker met warm naanbrood.