Eten

Recept: Zoete aardappel-kikkererwtencurry

curry.jpg

Recept: Zoete aardappel-kikkererwtencurry, een recept dat de veelzijdigheid van de kikkererwt laat zien. Deze curry is rijk aan verse groenten. 

Deze heerlijke curry staat binnen 30 minuten bij jou op tafel!

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 3 el plantaardige olie
  • 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • ½ spitskool, in dunne repen
  • 200 ml dikke yoghurt
  • 150 g rivierkreeftjes
  • ½ bosje koriander, grof gesneden

Voor de currypasta

  • 2 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl zout
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 cm verse gemberwortel, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 gele peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • 1½ tl kerriepoeder
  • mespunt van elk gemalen kaneel, kruidnagel en kardemom en kurkuma
  • extra nodig: vijzel

Bereidingswijze zoete aardappel-kikkererwtencurry

  1. Wrijf voor de currypasta in de vijzel eerst het koriander- en komijnzaad met het zout fijn, doe de knoflook, de gember, het sjalotje en de peper erbij en wrijf fijn.
  2. Voeg als laatste het kerriepoeder en de gemalen specerijen toe en wrijf tot een pasta.
  3. Verhit voor de curry de olie in een wok en fruit de currypasta op lage pit tot de geuren goed vrijkomen.
  4. Voeg de aardappelblokjes en kikkererwten toe.
  5. Schenk er 400-500 ml water bij en kook 10-15 min.
  6. Kook de laatste 3 min. de spitskool en de rivierkreeftjes mee en voeg de helft van de yoghurt toe.
  7. Bestrooi de curry met koriander en serveer de rest van de yoghurt erbij. Lekker met warm naanbrood.

Bereidingstijd Zoete aardappel-kikkererwtencurry 30 minuten.

Ziet er goed uit! 

Tekst | Cees van Asperen

Fotografie | Maaike van Haaster

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-38. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant