Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zoete aardappel-ijsjes zijn de nieuwste foodtrend: zó maak je ze zelf

smullen-zo-kun-je-zelf-een-zoete-aardappel-ijsje-maken-margriet.jpg

Met dit warme weer is een verkoelend ijsje wel zo fijn, maar wil je daarbij ook een beetje op je calorie-inname letten? Je zou dan voor een van deze ‘gezondere’ opties kunnen gaan, of je kiest ervoor om zelf een gezond ijsje te maken. Wat dacht je van een zoete aardappel-ijsje?

Dit klinkt misschien niet heel appetijtelijk, maar in Taiwan zijn deze ijsjes een grote hit. En dat is niet voor niks.

Wat is een zoete aardappel-ijsje?

De ijsjes zijn in feite bevroren zoete aardappelen die eerst gekarameliseerd zijn in de oven. Ze zouden niet alleen hartstikke gezond zijn, maar ook nog eens heerlijk smaken. De zoete aardappels worden eerst gebakken tot ze zacht zijn en er een soort natuurlijk karamel uitkomt. Vervolgens worden ze ingevroren en heb je een heerlijk verkoelend zoete aardappel-ijsje. Het koude custard-achtige vruchtvlees zou het ijsje extra lekker maken. Zo zien de ijsjes er in Taiwan uit:

Zó kun je het zelf maken

Klinkt niet verkeerd, toch? Maar hoe kun je dit ijsje nu zelf maken? Wij kwamen deze handige Instagram-video tegen van de jonge kok George Lee die Taiwanese roots heeft en als geen ander weet hoe zo’n zoete aardappel-ijsje hoort te smaken. In deze video legt hij stap voor stap uit hoe je de ijsjes kunt maken:

Mocht je nu zelf aan de slag willen gaan, dan kun je het best oranje zoete aardappels in een klein formaat (300 tot 400 gram) kopen. Maak de aardappels goed schoon en bak ze zo’n 40 tot 60 minuten in de oven op 230 graden. Wanneer ze klaar zijn laat je ze even afkoelen en verpak je ze vervolgens in een diepvrieszakje en stop je ze in de vriezer.

Eet smakelijk!

Bron | Culy, Instagram
Beeld | Getty

v

Ook interessant