Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zoete aardappel frietjes

zoete-aardappel-frietjes.jpg

Maak eens deze frietjes met zoete aardappel!

Ze hebben een diep oranje kleur, zijn heerlijk van smaak en ook nog eens beter voor je dan de ‘gewone’ pieper. Wil jij weten hoe je deze voedzame aardappel kunt omtoveren tot lekkere en gezonde frieten?

Gezond alternatief
De zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd. De exotische naam is er niet voor niks: hij komt oorspronkelijk uit Mexico. Niet alleen de zoete smaak is bijzonder, ook de voedingswaarden zijn om over naar huis te schrijven. Een zoete aardappel bevat meer dan genoeg vitamine A voor een dag en ook nog eens 57 procent meer vezels dan een witte aardappel. Daarnaast zit er ook nog 50 procent meer vitamine C in.

Zoete aardappel frietjes

6 zoete aardappelen
1 el olijfolie + extra voor de bakplaat
theelepel zout
eventueel een extra smaakmaker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snijd ze in de vorm van frietjes. Meng dan de olijfolie met het zout (en eventueel de extra smaakmaker) en zorg dat alle aardappels bedekt zijn met een laagje. Leg de frieten op een ingevette bakplaat en bak ze gedurende 40 minuten in de oven. Lekker met een frisse salade.

Tip: kies ook eens voor een extra smaakmaker zoals paprikapoeder, versgemalen peper, korianderpoeder of chilipoeder. Gebruik je fantasie!

Kijk voor meer manieren om de zoete aardappel te bereiden op Margriet.nl.

Ook interessant