Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zo zorg je ervoor dat je avocado de volgende dag wél rijp is

avocado.png

Ben jij ook zo’n fan van avocado’s? Dan zul je het probleem van de niet ‘rijpe avocado’ vast wel herkennen…

Het kan een flinke teleurstelling zijn als je maar geen eetrijpe avocado kan vinden. Geen nood, met deze snelle tips kun je ervoor zorgen dat deze gezonde vrucht thuis sneller rijp wordt.

Dikke vrienden met de appel

Koop een appel, stop die samen met de avocado in een papieren zak en zorg dat hier zo min mogelijk lucht bij komt. Laat ze samen een nachtje liggen, en de volgende dag heb je een eetrijpe avocado. Dit handige trucje werkt trouwens ook met ander fruit.

Ook bloem kan een avocado helpen bij het rijpen. Bedek de vrucht met een laagje bloem, en binnen een paar uur tot een dag is hij klaar om te eten.

In avocadonood?

Wanneer je écht een avocado nodig hebt voor je beroemde guacamole vanavond, prik er dan een gaatje in en leg ‘m dertig seconden in de magnetron. De smaak kan er iets minder van worden, maar hij is wel zacht genoeg om te gebruiken. En verwerkt in de guacamole valt die iets mindere smaak toch niet op!

Ook kun je de avocado in aluminiumfolie wikkelen. Leg ‘m tien minuten lang in een voorverwarmde oven op 160 graden en laat ‘m dan even afkoelen. Zo is je avocado bijvoorbeeld klaar voor in de salade.

Bron: Culy.nl

 

Ook interessant