Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zó mislukken je pannenkoeken nooit meer

zo-mislukken-je-pannenkoeken-niet.png

Pannenkoeken bakken, het lijkt een koud kunstje, toch kan het soms behoorlijk misgaan. Om er voor te zorgen dat je de beste pannenkoeken van de familie bakt, vind je hier een paar gouden tips.

Rauwe aardappel

Heb je nog een zak aardappels liggen? Om aanbakken te voorkomen kun je de koekenpan van tevoren insmeren met een halve rauwe aardappel. Handig!

Begin op tijd!

Maak je beslag voor pannenkoeken ruim van tevoren. Na een paar uur of zelfs een dag is het beslag beter gemengd en worden de pannenkoeken veel lekkerder. Een scheut bier erbij werkt ook geweldig!

Luchtige pannenkoeken

Wil je luchtige pannenkoeken maken? Wat bier of karnemelk in plaats van melk erbij werkt!

Pannenkoeken in de lucht gooien?

Een pannenkoek in de lucht gooien en weer opvangen kun je leren! Zorg dat de pan goed heet is en je genoeg vet gebruikt, zodat de pannenkoeken niet blijft plakken en goed glijdt. Doe het beslag in de pan en wacht tot het beslag van boven dof wordt. Dit is je moment! Geef de pan een zwiep alsof je fel van je af schept en trek hem dan meteen weer terug. Is de pannenkoek door de lucht gegaan en omgekeerd in de pan beland? Perfect! Zo niet, nog even oefenen. Liefst in de tuin!

Verwarmde olie

Door een beetje (verwarmde) olie door het beslag te mengen, gaat het bakken van pannenkoeken makkelijker.

Pannetje azijn

Als je pannenkoeken gaat bakken, zet dan gelijktijdig een pannentje met azijn op het fornuis. Laat dit zachtjes doorkoken en het neutraliseert de geur van het pannenkoeken bakken.

Koud water

Klaar met bakken? Spoel de beslagkom en garde eerst af met koud water en was het daarna echt af. Hierdoor wordt het makkelijker schoon, want door warm water te gebruiken stolt het ei en wordt het schoonmaken een stuk lastiger. Deze tip geldt natuurlijk voor alle beslag met ei.

Invetten met aardappel

En daar heb je de aardappel weer… Prik een halve rauwe aardappel op een vork en zet hem in een klein laagje olie. Met de aardappel kun je vervolgens de koekenpan goed invetten door door hem door de pan te schuiven.

Bron: Honig

Lees ook:

Pannenkoekenkunst: maak de kunstenaar in je wakker

Origineel en lekker: bananabread-pancakes

Lekker maken deze week: Dutch Baby met appel

Bekijk ook:

Artikelen van margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant