Eten

Zo maak je zelf de lekkerste tzatziki

tzaziki.jpg

Deze heerlijk frisse tzatziki is multi-inzetbaar! Ideaal als dipsaus voor een feestje, lekker als sausje tijdens het gourmetten of als een verrassende toevoeging aan een (pittig) gerecht. Zo past tzatziki bijvoorbeeld goed bij falafel. Door het gebruik van Griekse yoghurt maak je tzatziki op een zo traditioneel mogelijke manier.

Dit heb je nodig

voor ca. 650 g

  • 200 g komkommer
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse munt of dille (of allebei)
  • 480 g yoghurt
  • sap van ½ limoen

Zo maak je de tzatziki

  1. Rasp de komkommer fijn in een vergiet, strooi er wat zout overheen en laat dit vijf minuten staan.
  2. Snijd intussen de knoflook heel fijn of knijp ’m uit. Haal de blaadjes munt of dille van de takjes en hak ze heel fijn.
  3. Knijp al het vocht uit de komkommer. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg zout, peper en een scheutje limoensap toe.

Tip! Gebruik sojayoghurt voor een zuivelvrije versie.

Nog veel meer lekkere recepten

In De wereld van de happy pear vind je meer dan honderd verrassende en makkelijke plantaardige recepten. Daarnaast staat het boek vol tips voor een gezonde leefstijl, geeft het advies over hoe je kinderen meer groenten en fruit kunt laten eten en laat het duidelijk zien hoe je lekker plantaardig kookt, of het nu gaat om een burger met gegrilde halloumi en zoete chilisaus of om groentepaella. Ontdek een wereld aan fantastische gerechten die ook nog eens heel gezond zijn! 
De wereld van de happy pear is geschreven door de Ierse tweelingbroers 
David en Stephen Flynn. Het kookboek (Scriptum Bookskost € 24,95 en kun je hier bestellen.

Lees ook

Bekijk ook

Zo maak je deze extra pure chocolademousse.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant