Deze heerlijk frisse tzatziki is multi-inzetbaar! Ideaal als dipsaus voor een feestje, lekker als sausje tijdens het gourmetten of als een verrassende toevoeging aan een (pittig) gerecht. Zo past tzatziki bijvoorbeeld goed bij falafel. Door het gebruik van Griekse yoghurt maak je tzatziki op een zo traditioneel mogelijke manier.
Dit heb je nodig
voor ca. 650 g
200 g komkommer
zout en versgemalen zwarte peper
1 teen knoflook
15 g verse munt of dille (of allebei)
480 g yoghurt
sap van ½ limoen
Zo maak je de tzatziki
Rasp de komkommer fijn in een vergiet, strooi er wat zout overheen en laat dit vijf minuten staan.
Snijd intussen de knoflook heel fijn of knijp ’m uit. Haal de blaadjes munt of dille van de takjes en hak ze heel fijn.
Knijp al het vocht uit de komkommer. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg zout, peper en een scheutje limoensap toe.
Tip! Gebruik sojayoghurt voor een zuivelvrije versie.
Nog veel meer lekkere recepten
In De wereld van de happy pear vind je meer dan honderd verrassende en makkelijke plantaardige recepten. Daarnaast staat het boek vol tips voor een gezonde leefstijl, geeft het advies over hoe je kinderen meer groenten en fruit kunt laten eten en laat het duidelijk zien hoe je lekker plantaardig kookt, of het nu gaat om een burger met gegrilde halloumi en zoete chilisaus of om groentepaella. Ontdek een wereld aan fantastische gerechten die ook nog eens heel gezond zijn! De wereld van de happy pear is geschreven door de Ierse tweelingbroers David en Stephen Flynn. Het kookboek (Scriptum Books) kost € 24,95 en kun je hier bestellen.