Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zo maak je een pavlova als een echte Masterchef

pavlova.jpg

Een pavlova bestaat uit een krokante bodem van eiwitschuim belegd met slagroom en vruchten.


Als fan van Masterchef Australia ben je vast wel bekend met het Australische dessert pavlova. Vernoemt naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het nagerecht zou gemaakt zijn ter ere van deze danseres tijdens of na een van haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 20.

Een pavlova bestaat uit een krokante bodem van eiwitschuim belegd met slagroom en vruchten. Zo maak je het heerlijke recept. Eet smakelijk!

Ingrediënten

 • 5 eieren
 • 400 g fijne tafelsuiker
 • 10 g maizena
 • 5 ml citroensap
 • 175 ml slagroom
 • 800 g zomerfruit  poedersuiker

Bereidingswijze

 1. Scheid de eieren en zorg ervoor dat er geen spoortje eidooier bij het eiwit komt (de eidooiers worden niet gebruikt).
 2. Klop de eiwitten met de mixer op lage snelheid circa 3 min. tot de eiwitten luchtig worden. Verhoog voorzichtig de snelheid van de mixer en ga door tot de mixer op zijn snelst gaat en de eiwitten stevige pieken vormen.
 3. Pas op dat de eiwitten niet te hard worden geklopt, dan gaan ze schiften. Voeg de fijne tafelsuiker met lepels tegelijk toe en vervolgens de maïzena en het citroensap.
 4. Blijf kloppen tot de eiwitten een stevig mengsel vormen met een satijnen glans.
 5. Schep van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat een dikke, grote cirkel van circa 25 cm doorsnede.
 6. Schep de rest van het schuim op de rand van de cirkel zodat de rand van de pavlova iets dikker is. Zet hem in een voorverwarmde oven op 110ºC en laat het schuim hierin 1½-2 uur drogen.
 7. Zet de oven uit en laat het schuim volledig afkoelen in de oven. Bewaar de pavlova tot gebruik in een goed afgesloten trommel.
 8. Verdeel er voor serveren de slagroom en vruchten over en bestrooi eventueel dun met poedersuiker.

Bereidingstijd 150 minuten

Ook interessant