Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zo maak je mosselen op Vlaamse wijze!

592_380_4_82_3_vlaamse_pan1.jpg

Onlangs kon je op Margriet.nl stemmen op je favoriete mosselgerecht. Het gerecht Mosselen op Vlaamse wijze is als winnaar uit de bus gekomen. Wil je dit mosselgerecht ook op tafel toveren? Hierbij de onthulling van het geheime recept. Eet smakelijk! 

Wat heb je nodig? 

Voor 4 personen

Bereidingstijd 15 minuten

– 4 kg mosselen

– 400 g mosselgroenten (ui, prei en/of knolselderij)

– 50 g roomboter

– 3 takjes selderij, in reepjes

– 200 ml Vlaams (wit)bier

Zo maak je het!

1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn, of na een ferme tik niet sluiten, weg. Snijd de groenten in stukjes.

2. Smelt in een ruime hoge pan de boter. Fruit de mosselgroenten 2 minuten. Schep de selderij erdoor. Schenk het bier in de pan.

3. Leg de mosselen op de groenten en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of totdat alle schelpen open staan.

4. Serveer de mosselen in het kookvocht. Lekker met stokbrood of frietjes en klassieke mosselsaus.

Tip: Lekker met een partje citroen!

Ben je op de Margriet Winter Fair geweest? Dan ben je het Mosselkantoor misschien wel tegengekomen! Heb jij de mosselen geproefd? Laat het ons weten in een reactie! 

Kijk voor meer lekkere mosselgerechten op www.mosselen.nl.

Ook interessant