Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zo maak je lemon merengue cupcakes!

recept-cupcakes-lemon.png

In het bakprogamma Bake My Day op Net5 strijden kandidaten dagelijks voor de titel van de beste amateurbanketchef van Nederland. Een van de kandidaten maakte onlangs deze heerlijke lemon merengue cupcakes. Wil jij deze heerlijke cakejes ook bakken? Hierbij het recept! 

Wat heb je nodig?

Cupcakes
– 200 g witte basterdsuiker
– 2 eieren, op kamertemperatuur
– 250 ml slagroom, op kamertemperatuur
– rasp van 1 citroen
– 175 g zelfrijzend bakmeel

Lemon curd
– 125 ml vers geperst citroensap
– 100 g witte basterdsuiker
– 3 eieren
– 100 g koude boter, in blokjes

Meringue
– 3 eiwitten
– 100 g witte basterdsuiker

Keukenmateriaal
– muffinbakplaat met 12 holtes gevuld met papieren cupcakevormpjes
– mixer
– spuitzak met gladde spuitmond
– gasbrandertje (optioneel)

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop met de mixer de basterdsuiker met de eieren licht en luchtig. Doe tijdens het kloppen de slagroom erbij. Voeg de citroenrasp toe. Spatel lepel voor lepel het bakmeel er luchtig doorheen. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in ca. 20 min. gaar. Laat ze 5 min. afkoelen in de vorm en laat ze dan helemaal afkoelen op een rooster.

Breng voor de lemon curd het citroensap met de suiker in een steelpan met dikke bodem aan de kook. Laat koken tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen tot de siroop lauw is. Splits twee eieren en roer het derde ei en twee eidooiers door de siroop. Verwarm, al roerend, op laag vuur tot de lemon curd gaat binden. Voeg tijdens het roeren een voor een de blokjes boter toe. Laat de lemon curd afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd een kuiltje in de cupcakes en vul ze met lemon curd.

Zet de grill van de oven aan. Klop de eiwitten en voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de suiker toe. Blijf kloppen tot er glanzende pieken ontstaan. Schep het schuim in de spuitzak en spuit flinke toeven op de cupcakes. Zet de cupcakes ca. 2 min. onder de grill tot de meringue mooi kleurt. Blijf erbij want het kan snel verbranden. Je kunt ook een gasbrandertje gebruiken.

>> Bekijk hieronder de aflevering waarin de lemon merengue cupcakes worden gemaakt. 

Win boek Bake my Day

bake-my-dayDit recept is afkomstig uit het boek Bake my Day, hét boek van de Net5 bakwedstrijd (dagelijks te zien om 19.55 uur). Dit boek is onder andere verkrijgen via Bol.com voor € 15.

Het goede nieuws is dat Margriet 3 exemplaren weg mag geven. Wil jij kans maken op een van deze boeken? Vul dan snel het winformulier in!

Ook interessant