Eten

Zo maak je het winnende recept van ‘Over smaak valt te twisten’

pasta-carbo.jpg

Vanavond zitten we weer aan de buis gekluisterd, want om 21.30 uur komen we er achter wie er naar de finale gaat in het populaire programma van Irene Moors en Rudolph van Veen: ‘Over smaak valt te twisten’.

In ‘Over smaak valt te twisten’ gaan kookclubs de culinaire strijd met elkaar aan om gekroond te worden tot Beste Kookclub van Nederland.

Zit jij er ook klaar voor en kom je graag alvast in de juiste sfeer? Zet dan vanavond het winnende gerecht uit aflevering 1 op tafel: Pasta à la carbo met champignons.

Dit heb je nodig:

180 gram conchiglie
1 ui
2 knoflooktenen
1/2 rode peper
80 gram pancetta
6 takjes peterselie
350 gram champignonmix
3 vrije-uitloopeiren
50 gram grana padano

Zelf toevoegen naar smaak
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het:

1 Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan
met deksel voor de conchiglie en kook deze, afgedekt, 10 – 12 minuten.
Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

2 Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten
van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd vervolgens de peterselie fijn
en de pancetta in heel dunne plakken.

3 Verhit een koekenpan en bak de pancetta 3 – 4 minuten op middelhoog
vuur. Let op: dit kan gaan roken. Schep de pancetta uit de pan en bewaar
apart. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur in het bakvet
van de pancetta. Voeg de champignonmix en de rode peper toe en bak
nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en de helft van de
peterselie.

4 Kluts ondertussen in een kom de eieren. Voeg de helft van de grana
padano, 1 el lauwwarm water per persoon en peper toe en roer door.

5 Haal de koekenpan van het vuur. Verkruimel de pancetta en
bewaar nog even apart. Voeg de conchiglie en het eimengsel toe
aan de champignons en verhit al roerende 1 – 2 minuten tot het ei heel
licht begint te stollen en het een mooie saus wordt. (Let goed op! Zorg
ervoor dat de koekenpan niet te heet is. Het wordt een saus, geen roerei.)
Schep de helft van de verkruimelde pancetta door de saus en breng op
smaak met peper en zout.

6 Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pancetta,
grana padano en peterselie. Tip! In dit gerecht worden de eieren niet helemaal gegaard.
Voor heel kleine kinderen, zwangere vrouwen en ouderen die soms minder weerstand
hebben is het goed om het eigeel iets verder te garen.

Lees ook: 

Rudolph van Veen en Irene Moors dit najaar samen te zien in een kookprogramma
Eerste SBS-programma Irene Moors: De Vreemde Eend

Ook interessant