Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zó maak je heerlijke Italiaanse wokpasta

uitgelicht.jpg

 – in samenwerking met Honig –  

Niet veel tijd om te koken, maak dan net als Esther Vuijsters in een handomdraai een compleet Italiaans eenpansgerecht. 

“Je hebt van die mensen die binnen vijf minuten van niets iets kunnen maken. Iets dat niet alleen gezond is, maar er ook nog eens heel culinair uitziet. Zo iemand ben ik dus niet. Ik kom in zulke gevallen nooit verder dan een boterham met kaas. Likje mosterd vind ik al heel exotisch. Het zal geen verrassing zijn: ik ben van de pakjes en zakjes. Vooral het soort waarbij je zelf de verse ingrediënten toevoegt. Zoals bij Honig. Met hun nieuwe varianten, de wokpasta’s, kan je heerlijk variëren. Mislukt nooit. En het mooiste: je hoeft de pasta niet apart te koken!”, vertelt Esther op haar blog esthervuijsters.nl.

Onverwacht bezoek

Esther vindt de wokpasta’s ook geschikt voor als er bezoek komt. “Want ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar ik heb dan geen zin om de hele dag in de keuken te staan. (Met het risico dat de souffle wéér inzakt!) Of het bezoek komt onverwachts, dat is ook altijd een uitdaging. Neem nou dit weekend. Ik had mijn broer en zijn gezin uitgenodigd, al een tijdje geleden, maar niets meer gehoord. Dus ik dacht: dat gaat niet door. Belt-ie opeens zaterdagochtend hoe laat ik hem verwacht. Typisch mijn broer! We noemen hem niet voor niets De Professor.”

honig3-001Gezellige maaltijd

“Gelukkig wilde Liz wel even naar de supermarkt. Een kipfilet, Italiaanse groentepakket en knolletje venkel – mijn geheime ingrediënt – later was het brandje alweer geblust. Mijn broer was die avond duidelijk onder de indruk van het gemak waarmee ik zo’n gezellige maaltijd op tafel toverde. Niet zo vreemd want de vorige keer dat hij kwam eten had ik me zó uitgesloofd dat ik een stuk verpakking had meegekookt, bovendien had ik met het afgieten de helft van de rijst afgestort. Dat zou me nu in elk geval niet gebeuren!”

Lange leve de Honigin

“Ja,”, riep ik, terwijl ik een slokje wijn nam, “ik zeg altijd maar zo, “Wie niet koken kan, moet slim zijn!”. Neefje van vijf wil een tweede bord. “Hoe heet dit eten?” vraagt hij. “Eh. Wonig Hokpasta!” roept Annabel. Het werd een gezellige avond. Met lekker eten en tijd voor elkaar! Leve de pasta die je niet af hoeft te gieten, leve familie. En natuurlijk: leve de Honigin! Hoera! Hoera! Hoera!”

Recept voor Italiaanse wokpasta

Wat heb je nodig?

– 1 pak Honig Wokpasta Spagghettini (250 g)
– 1 pakje Honig Mix voor Spaghettisaus Bolognese
– 300 g rundergehakt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 middelgrote ui, gesnipperd
– 400 g Italiaanse groentemix
– 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
– olijfolie

honig2-001Zo maak je het!
Stap 1: Verhit de olijfolie in een hapjespan of wok. Bak het gehakt rul en bruin.
Stap 2: Voeg de ui en knoflook toe en bak deze kort. Voeg vervolgens de groente toe en bak deze 2 tot 3 min. mee. Voeg daarna de cherrytomaatjes toe.
Stap 3: Voeg de mix voor Spaghettisaus Bolognese, de pasta en 800 ml water toe en roer dit goed door. Breng het geheel al roerende aan de kook.
Stap 4: Laat het gerecht 2 min. zachtjes doorkoken, terwijl je blijft roeren.
Stap 5. Serveer het gerecht direct.

TIP: Snijd er net als Esther ook een venkelknol doorheen en bestrooi de wokpasta met geraspte kaas. Als bijgerecht kun je nog een heerlijke salade maken van tomaat en balsamicoazijn.

Ook nieuwsgierig naar de zongedroogde tomatensoep van Esther? 

Ook interessant