Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zo maak je een marsepeinen roosje

marsepein-roosje.png

De eenvoudigste taart of cupcake tover je om tot een echte blikvanger met mooie roosjes van marsepein. En het is ook nog eens niet moeilijk én heel leuk om te doen.

Dit heb je nodig: marsepein, plastic folie of insteekmapjes.

Zo maak je het: maak een rolletje van marsepein. Voor een middelgrote roos zorg je dat het rolletje ongeveer een centimeter dik is. Hoe groter de roos (en de blaadjes), hoe dikker je het rolletje maakt. Snijd vervolgens gelijke plakjes en leg deze tussen het folie of de insteekmapjes. Wrijf ze plat tot ze mooi dun zijn en zorg daarbij dat één kant van het blaadje dikker blijft. Dat is de onderkant. Één blaadje rol je helemaal op, dat wordt het begin (en het midden) van de bloem. De andere blaadjes vouw je er losjes omheen.

Om het helemaal af te maken, maak je blaadjes van groene marsepein (zelf of met behulp van een handige uitsteker). Plak de roosjes met een beetje water of eetbare lijm op de taart.

Leuk: gebruik verschillende kleuren marsepein en maak bloemen van verschillende groottes. Bestrooi de roosjes met eetbaar glitterpoeder of voorzie ze van glansspray.

Lees meer in de online tienstappencursus Taart versieren van NTR Academie of bekijk deze video om te zien hoe je zo’n roosje maakt:

Heb je de smaak te pakken?

Ook leuk en makkelijk om te maken, is een strikje van fondant. Hoe je dat doet, zie je in deze video:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant