De eenvoudigste taart of cupcake tover je om tot een echte blikvanger met mooie roosjes van marsepein. En het is ook nog eens niet moeilijk én heel leuk om te doen.
Dit heb je nodig: marsepein, plastic folie of insteekmapjes.
Zo maak je het: maak een rolletje van marsepein. Voor een middelgrote roos zorg je dat het rolletje ongeveer een centimeter dik is. Hoe groter de roos (en de blaadjes), hoe dikker je het rolletje maakt. Snijd vervolgens gelijke plakjes en leg deze tussen het folie of de insteekmapjes. Wrijf ze plat tot ze mooi dun zijn en zorg daarbij dat één kant van het blaadje dikker blijft. Dat is de onderkant. Één blaadje rol je helemaal op, dat wordt het begin (en het midden) van de bloem. De andere blaadjes vouw je er losjes omheen.
Om het helemaal af te maken, maak je blaadjes van groene marsepein (zelf of met behulp van een handige uitsteker). Plak de roosjes met een beetje water of eetbare lijm op de taart.
Leuk: gebruik verschillende kleuren marsepein en maak bloemen van verschillende groottes. Bestrooi de roosjes met eetbaar glitterpoeder of voorzie ze van glansspray.