Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zo maak je een appelkruimeltaart

taart1.png

Er gaat niets boven die heerlijke geur van vers gebakken appeltaart in huis. Maak daarom dit weekend deze heerlijke appelkruimeltaart (ben je ook meteen goed voorbereid op Heel Holland bakt)!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor de vulling
– 6 zure appels, bijvoorbeeld goudreinetten
– 100 gram suiker
– 2 theelepels kaneel

Ingrediënten voor het deeg
– 250 gram ongezouten boter + iets extra voor de bodem
– 500 gram bloem + iets extra voor de bodem
– 200 gram suiker
– 1 ei
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel bakpoeder
– mespuntje zout

Zo maak je het

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Meng de kaneel met de suiker en meng dit met de blokjes appel. Verwarm de oven voor op 170ºC en mix de boter tot deze zacht is. Voeg de suiker, vanillesuiker, het ei en een mespuntje zout toe en mix dit goed door elkaar. Voeg daarna de (gezeefde) bloem met het bakpoeder toe en meng dit met je handen tot een kruimige massa. Doe dit niet te lang, want dan wordt het een blok deeg en is het niet meer kruimelig. Vet de springvorm in met (vloeibare) boter en bestrooi deze met bloem. Dit zuigt het vocht van de appels op en zorgt dat de bodem wat steviger en harder is. Doe dan de helft van je kruimeldeeg in de springvorm en druk dit met een lepel of met je handen goed aan tegen de bodem en tegen de randen. Doe de appelstukjes in de beklede springvorm en zorg dat ze gelijk verspreid zijn. Daarna verdeel je een laagje kruimeldeeg over de appels. Druk dit zachtjes met je handen aan en verspreid de rest van het kruimeldeeg losjes over de appels voor de kruimelige textuur. Zet de taart ongeveer 60-70 minuten in de oven.

 

Ook interessant